Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forsknings- och utvecklingsingenjör inom energiteknik (T6)

Vill du bidra till omställningen till ett förnybart och cirkulärt samhälle? Är du en ingenjör som vill jobba med tillämpad forskning i projektform? Då är du nog den vi söker!

Om oss
RISE Research Institutes of Sweden och dotterbolaget RISE Processum är ledande aktörer i utvecklingen av framtidens bioekonomi och bioraffinaderi. Med en unik uppsättning forskningsområden, testbäddar och demonstrationsmiljöer bildar vi en helhetslösning för omvandling av biomassa till gröna produkter, som tidigare varit fossilbaserade. Läs mer om bioraffinaderi.

På uppdrag av regeringen bygger vi upp ett nav för forskning inom bioraffinaderiutveckling och genomför en stor modernisering av våra testbäddar samt ett flertal nyinvesteringar för att förbättra förutsättningarna för kommersialisering av nya lösningar för en cirkulär bioekonomi i ett internationellt centrum. Läs mer om satsningen. Och vi behöver din hjälp. Vill du bli en del av oss och hjälpa oss i utvecklingen av framtidens bioraffinaderi? 

Om rollen
Verksamheten har omfattande experimentell verksamhet såväl som aktivitet inom modellering av kemiska processer och systemanalys. Du kommer att ingå i olika projektgrupper för att i samverkan med andra hitta svar på aktuella forskningsfrågor.

Dina huvudsakliga uppgifter kan sammanfattas i följande punkter:

  • Att bidra till och leda forskningsprojekt och industriella uppdrag.
  • Simulering av kemiska processer med Aspen Plus.
  • Resultatsammanställning, dokumentation och rapportering.

Placeringsort Stockholm eller Göteborg.

Vem är du?
Vi söker dig som är minst högskoleingenjör, t.ex. inom kemi-, maskin- eller energiteknik, alternativt kemist, med ett intresse för termokemiska och katalytiska processer.  Du är strukturerad, noggrann och kreativ och kan tillämpa tidigare och nyvunna kunskaper inom olika områden på ett positivt sätt för genomförandet av ditt projektarbete tillsammans med dina medarbetare. Det är meriterande med erfarenhet inom Aspen-modellering, simulering, katalys, förvätskning, förgasning och/eller förbränning.  Som person är du driven, praktiskt lagd och en god problemlösare. Du kan arbeta självständigt, är noggrann och har förmågan att se vad som behöver göras.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Linda Sandström, 010-516 61 80. Sista ansökningsdagen är den 14 augusti 2022. Under veckorna 26 t.o.m 32 är vi på semester och får be om att återkomma v.33 när vi är tillbaka för eventuella frågor om tjänsten.

Villkor: 12 månader visstidsanställning. Tillträde efter överenskommelse.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

energi, ingenjör

Om jobbet

Ort

Stockholm eller Göteborg

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Linda Sandström
010-5166180

Referensnummer

2022/360

Sista ansökningsdag

2022-08-14

Skicka in din ansökan