Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forskare och projektledare inom vätgas

Det finns en plats som inte alla känner till. En plats som med sin samlade hjärnkraft helhjärtat går in för att göra världen bättre. Och som genom att vara oberoende kan vara kompromisslös i det syftet. Som vet att vägen till att lösa ett uppdrag är kreativ och lustfylld. Vi heter RISE och har ett erbjudande som är svårt att motstå. Spännande och komplexa uppdrag som gör gott. 

  • Vill du tillsammans med oss hjälpa Sverige med grön omställning?​
  • Gillar du komplexa system och problemlösning?​
  • Ser du också vätgas och bränsleceller som en viktig pusselbit?
  • ​​Är du ansvarsfull och driven?

Låter detta som du? Då finns en fantastisk möjlighet hos oss på RISE!

RISE stöttar svensk industri och samhälle med innovation. När samhällets utmaningar blir alltmer komplexa behövs en kraftfull innovationspartner som kan ge ett samlat stöd och bidra med flera perspektiv. På enheten Energiomvandling arbetar vi med forskning inom elektrifiering - från tekniska komponenter inom batterier och bränsleceller till hela konceptstudier. Vi utför kundanpassad forskning och bidrar med expertis och strategisk rådgivning, som stödjer utvecklingen av ett hållbart transport- och energisystem. Vi samarbetar med företag, offentliga aktörer, universitet och högskolor kring gemensamma utmaningar.

Du blir en viktig medlem i ett engagerat och innovativt team med hög kompetens som består av både seniora forskare med djup ämneskunskap och mycket kunniga projektledare med en bred kunskap om branschen och tekniken. Vi värdesätter ett nära samarbete, inom teamet, med andra enheter och självklart också med våra externa partners. Vi ser dig och din kompetens som en viktig del för att stärka vår innovationsförmåga och forskningsutveckling inom vätgasområdet.

Om rollen
Vi söker nu en forskare och projektledare inom vätgas till enheten Energiomvandling och vi letar efter dig som både vill arbeta med analyser och med att aktivt driva utvecklingen framåt. Hos oss kommer du att arbeta med energisystem där vätgas ingår eller med andra komplexa frågeställningar. Du kommer också att skriva ansökningar och rapporter och ibland även arbeta med projektledning. 

Ditt arbete är viktigt för att stötta industrins omställning. Vårt team är navet inom RISE elektrifieringsforskning och du kommer att komplettera våra interna och externa nätverk med din unika kompetens.

Enheten finns representerad i Lund, Borås och Växjö. ​Tjänsten kan därför placeras på någon av dessa orter.

Vem är du?​
För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du är analytisk, flexibel dynamisk – en problemlösare helt enkelt. Vidare har du förmåga att arbeta både självständigt och i grupp och kan koordinera projekt och projektdeltagare. Den vetenskapliga metoden är en självklarhet för dig och du arbetar metodiskt och dynamiskt med att söka lösningar på komplexa frågeställningar, där du också kan ta hjälp av teamet. Vi tror att du för att lyckas i din roll behöver vara utbildad civilingenjör, disputerad eller motsvarande och ha en viss arbetslivserfarenhet. ​ Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Du har skrivit ansökningar till eller medverkat i forsknings- och/eller utvecklingsprojekt. Det är också meriterande om du tidigare har arbetat med vätgasteknologi, bränsleceller och elektromobilitet.  ​

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Vill du vara med på resan? ​

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Anna Alexandersson, Enhetschef, +46 705 91 55. Sista ansökningsdag är den 30 Oktober 2020.​

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21, och Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

 

forskning, projektledare, vätgas, grön omställning, RISE, Borås, Lund, Växjö

Om jobbet

Ort

Lund, Borås, Växjö

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Anna Alexandersson
+46 705 91 55

Referensnummer

2020/236

Sista ansökningsdag

2020-10-30

Skicka in din ansökan