Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forskare med erfarenhet av pressgjutning

Om du är civilingenjör eller motsvarande och har jobbat några år med t.ex. processimulering eller konstruktion av gjutgods så har vi kanske ett jobb för dig! Vi erbjuder ett arbete inom forskning och utveckling där du får arbeta i teknisk framkant både i kunduppdrag och utvecklande forskningsprojekt inom olika branscher. Vi kan lova att du får ett utmanande arbete där du får chansen att göra skillnad för svensk industri.

Om rollen
Vi söker en person till vår verksamhet i Jönköping där vi arbetar med gjutna komponenter och dess tillverkningsprocesser. I din roll hos oss kommer du att leda och arbeta i forskningsprojekt och kunduppdrag i samverkan med industri och akademi, framför allt inom pressgjutning varför kunskap om denna process är meriterande. Du möter industrin i dess utmaningar och bidrar till att utveckla framtidens produkter och processer. Arbetsuppgifterna kommer att vara mångfacetterade och utvecklande för rätt person. Vi arbetar i projektform och därför värderar vi erfarenhet kring att skriva forskningsansökningar och kunskap om det nationella innovationssystemet högt. Alla våra projekt hållbarhetsdeklareras och hållbarhet är ett ledord för oss på RISE.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du är minst civilingenjör eller motsvarande, med några års erfarenhet från liknande arbeten. Om du har erfarenhet av processimulering av gjuteriprocesser och/eller kunskap om pressgjutprocessen och dess utmaningar är det meriterande. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Du kan arbeta självständigt, men även samarbeta med kollegor och kunder. Vi sätter stort värde på att du bidrar till den positiva kulturen på vår arbetsplats. Det är viktigt att du är nyfiken, öppen och vill lära dig nya saker.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa viktiga och spännande utmaningar för industrin. Vi lovar dig inget enkelt jobb, men vi lovar dig ett gäng med härliga, engagerade kollegor och intressanta utmaningar. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad – välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag är 1 juni 2022, men vi kommer hålla intervjuer löpande. För mer information om tjänsten – vänligen kontakta Marie Fredriksson, Enhetschef Komponentgjutning, 010-228 49 08.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Samtal från externa rekryterare och säljare undanbedes då vi lyder under lagen om offentlig upphandling.

forskare, ingenjör, simulering, optimering, gjutning, gjutgods, beräkning, produktutveckling, pressgjutning

Om jobbet

Ort

Jönköping

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Marie Fredriksson
010-2284908

Referensnummer

2022/285

Sista ansökningsdag

2022-06-01

Skicka in din ansökan