Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forskare – Kemisk analys (2018-33A)

RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 700 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se

Vi söker en forskare till sektionen Kemisk analys för bioraffinaderiet. I sektionen bidrar vi med analyser och analysexpertis i RISE´s industriforskningsprogram ”The Biorefinery Research Program”. Vi utför också uppdragsanalyser för industrikunder.

Att arbeta inom division RISE Bioekonomi innebär en möjlighet att bidra till utvecklingen mot en framtida cirkulär bioekonomi. Vi arbetar i nära samarbete med industri och forskningsaktörer över hela världen. Tillsammans genererar och förädlar vi forskningsresultat och idéer baserade på framförallt skogsråvara. Det är en stimulerande och utvecklande miljö med en god kamratanda. Arbetsplatsen är belägen på Drottning Kristinas väg, nära KTH med såväl natur som staden runt knuten.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utföra kemisk analys och metodutveckling, samt att bistå med analytisk-kemisk kompetens i våra projekt inom bioraffinaderi. Hos oss står kundnytta i fokus, därför ingår det i arbetsuppgifterna att utveckla vårt utbud av analyser för att möta kundernas behov.

Kvalifikationer

Du är disputerad analytisk kemist med några års relevant arbetslivserfarenhet. Goda kunskaper i masspektrometri är meriterande, liksom kunskaper om kemin i ved, papper och massa. Vi förutsätter goda kunskaper i teknisk/naturvetenskaplig svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi söker en drivande och noggrann person som både är självständig och har en stor samarbetsförmåga med personer från olika discipliner. Du har ett forskningsinriktat arbetssätt och uppskattar att hantera kundkontakter, utmaningar och problemlösning. Du driver ditt arbete självständigt men gillar också att samarbeta i team.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Varmt välkommen med din ansökan! Vi har löpande urval så vänta därför inte med att skicka in din ansökan.
Sista ansökningsdag är dock 16 december 2018.

För mer information om tjänsten kontakta sektionschef Anna Jacobs,
08-676 71 52.

Fackliga representanter är Anna Jensen (Unionen), 08-676 72 23 respektive Elisabeth Sjöholm (Sveriges Ingenjörer), 08-676 74 48.

Kemisk analys, kemi, Forskare, forskning, Bioekonomi, bioraffinaderi, masspektrometri, ved, papper, massa, RISE, Stockholm

Sammanfattning

Ort

Stockholm

Region

Stockholms län

Land

SE

Kategori

Pharmaceutical, Science

Anställningsform

Heltid

Skicka in din ansökan