Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forskare inom sensorik och konsumentvetenskap

Vill du stärka och komplettera pågående forskning inom sensorik och konsumentvetenskap i en spännande multidisciplinär miljö? Då Kanske du är den vi letar efter!

Vi söker nu efter en forskare inom sensorik och konsumentvetenskap som vill utöka vårt team I Göteborg.

RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. Genom vårt samarbete med industri, akademi och offentlig sektor bidrar vi till att stärka svenska företags konkurrenskraft på en internationell nivå och skapar ett mer hållbart samhälle. Inom enheten för Perception och Design arbetar vi med perception, sensorisk analys och konsumentbeteende inom såväl livsmedel som andra material. Vi arbetar i en multidisciplinär miljö och samarbetar med forskare inom ett flertal fält för att möjliggöra en komplett förståelse för de faktorer som inverkar på perception och beteende.

Om rollen
Som forskare på RISE kommer du att arbeta i olika forsknings och utvecklingsprojekt såväl som att utföra kortare uppdragsprojekt mot företag, allt inom området sensorisk analys och konsumentvetenskap. Projekten riktar sig främst mot livsmedel men vi täcker även andra material.

Ditt arbete kommer innefatta, bland annat:

  • Design och genomförande av sensoriska analyser och konsumenttester
  • Data-analys och tolkning av experimentella resultat
  • Skriva forskningsansökningar och möten med företag

Din roll kommer variera mellan att vara projektledaren och projektdeltagaren I flera parallella projekt och du kommer att arbeta nära både andra sensoriker och forskare i andra discipliner. Du kommer att ha en självständig roll men vara en del av ett forskningsteam med nära samarbete med kollegor.

Vem är du?
Som forskare på RISE tror vi att du är självgående, drivs av intresse för att lära dig, forskning och att förstå nya koncept. Du uppskattar att samarbeta och arbeta framåt i en grupp. Du har utmärkt muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på engelska i forsknings- och industriprojekt. Det är meriterande om du kan tala svenska. En stor del av arbetet inkluderar kontakter med industripartners och det är det viktigt att du känner dig bekväm med detta.

Du har antingen disputerat inom sensorisk analys eller ett liknande område (t.ex. psykologi eller nutrition) eller har flera år av relevant erfarenhet inom området. En bakgrund inom livsmedelskunskap eller kemi är en fördel. Du har erfarenhet av att leda och träna en sensorisk panel och känner dig hemma med olika sensoriska metoder.

Positionen innefattar vid enstaka tillfällen kvällsarbete samt även visst resande, nationellt eller internationellt.

Är vi rätt för varandra?
Vi kan inte lova dig en enkel uppgift, men vi kan garantera dedikerade kollegor och viktiga samhällsfrågor att lösa. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö med möjligheter för både professionell och personliga utvecklingsmöjligheter. På RISE vill vi att du lyckas och mår bra. Tillsammans med kollegor bidrar du till en hållbar framtid och säkrar en ledande position för svensk industri och forskning globalt. RISE ger dig möjligheten att göra verklig skillnad! Välkommen till Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Vill du veta mer?
För ytterligare information om tjänsten kontakta Penny Bergman: +46 705 26 57 40. Sista ansökningsdag är den 24 juni 2021.

Våra fackliga representanter är Elisabeth Brännvall, Sveriges Ingenjörer, 010-228 45 47 samt Anna Jensen, Unionen, 010-228 45 58.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Sensorisk analys, konsumentvetenskap, perception, livsmedel, livsmedelsutveckling, beteende, forskare

Om jobbet

Ort

Gothenburg

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Penny Bergman
0046705265740

Referensnummer

2021/250

Sista ansökningsdag

2021-06-24

Skicka in din ansökan