Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forskare inom biobaserade fibermaterial till RISE i Mölndal

RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 300 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. Från och med den 1/10 är Material & produktion, tidigare Swerea, en ny division hos oss. Divisionen stöder innovation och utveckling inom bland annat fordons-, rymd-, flyg-, verkstads-, gjuteri- och textilbranscherna samt infrastruktur genom ny design, materialval, optimerade tillverkningsmetoder och korrosionsskydd. www.ri.se

Forskare till RISE

Placering Mölndal

För att nå ett hållbart samhälle krävs utveckling av nya material och produkter baserade på förnyelsebara råvaror. RISE satsar stort på forskning kring nya processer och teknologier för utvecklandet av nästa generations fibrer från biobaserade material och söker nu en forskare till gruppen Biobaserade fibrer.

Du kommer att bli en del av ett dedikerat team som arbetar med att driva utvecklingen av funktionella biobaserade fibermaterial framåt. Genom nyfikenhet, lagarbete och nära dialog med våra företagskunder, myndigheter och intresseorganisationer arbetar vi med ambitionen att skapa verklig förändring. Verksamheten drivs i projektform, tvärvetenskapligt och i nära samverkan med industrin.

Din profil

Din bakgrund är troligen disputerad forskare inom materialvetenskap. Eftersom fokus för den sökta tjänsten är utveckling av funktionella fibermaterial så är kunskaper inom polymerteknologi och polymerkemi nödvändiga. Av speciellt intresse är erfarenhet och expertis kring ytkemi och ytmodifiering av biobaserade material. Du talar och skriver svenska och engelska flytande med god stilistisk förmåga. Erfarenhet av projektansökningar är meriterande.

Vi sätter stort värde på egenskaper som initiativrikedom, kreativt tänkande, noggrannhet, analytisk förmåga och intresse för experimentellt arbete. Att kunna kombinera forskningsfrågor med industriell förståelse är viktigt. Arbetet innebär både projektledning och tillämpad forskning där du arbetar tillsammans med forskare inom kemi, polymerteknologi, materialanalys och provning. Du kan i hög utsträckning påverka ditt arbetsinnehåll och får stor frihet att självständigt och tillsammans med andra skapa och driva såväl forsknings- och utvecklingsprojekt som industriuppdrag med inriktning mot nya funktionella biobaserade fibermaterial.


Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Tobias Köhnke, Gruppchef Biobaserade fibrer, 031-7066338. Sista ansökningsdag är 31:a december 2018. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Sveriges Ingenjörer, Melina da Silva, 031-706 60 26 och Unionen, Ann Stare, 031-706 63 12

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen.

Forskare, forskning, Biobaserade fibermaterial, materialvetenskap, polymerteknologi, polymerkemi, ytkemi, RISE, Göteborg 

Sammanfattning

Ort

Göteborg

Region

Västra Götalands län

Land

SE

Kategori

Science

Anställningsform

Heltid

Skicka in din ansökan