Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forskare: Forskning och tjänsteutveckling inom Glas

Är du en forskare som vill bidra till utvecklingen mot en ökad användning av cirkulerat glas? I så fall letar vi efter dig!

Division Bioekonomi och Hälsa, avdelning för Material- och Ytdesign, enheten Glas söker nu en forskare inom oorganisk kemi med erfarenhet av glas som material och våtkemiska analyser med fokus på metodutveckling. Vi bedriver forsknings- och industriuppdrag där vi tillhandahåller och utvecklar avancerade tjänster för glas och andra material. Våra tjänster omfattar hela kedjan från råvara via processutveckling, utvärdering av egenskaper i labb och i semi-industriell skala till kvalitetssäkring och identifiering av användningsområde för sekundär råvara. Vi jobbar med traditionella glasprodukter som glasull, stenull, flaskor och burkar, planglas, konstglas och hushållsglas. Dessutom arbetar vi med glas som ljusledare, inom optik och i solceller.

Om tjänsten
I din roll som forskare förväntas du kunna arbeta både självständigt och i team. Tillsammans med kollegorna i glasteamet kommer du att planera nya projekt (efter kundbegäran eller interna), säkra finansiering (direkt från kunder och/eller offentlig) och genomföra dessa i linje med RISE uppdrag som lyder ”Med vetenskaplig kompetens bidrar vi till hållbar tillväxt genom att bygga strukturer och processer för innovation som ger internationell konkurrenskraft för våra kunder och partners”.

Som forskare hos oss förväntas du arbeta med säljaktiviteter för att initiera nya industriuppdrag samt ansöka om extern forskningsfinansiering. Du kommer vara med och utveckla vår verksamhet inom glas och glasanalys samt genomföra, utvärdera och rapportera resultat till kunder, till allmänheten och till forskarsamhället. Kontakter med internationella forskningsinstitut mot glas sker bl a inom ”International Commission on Glass” (ICG) där det finns möjlighet att delta i tekniska kommittéer. Här genomförs jämförande provningar och aktuella frågor från omvärlden diskuteras. Administrativa uppgifter och praktiskt labbarbete ingår till viss del i tjänsten.

Plats: Växjö, Sverige, Visst distansarbete är möjligt.

Vem är du?
Du är forskare med doktorsgrad och med minst 10 års arbetslivserfarenhet med gedigen dokumenterad kunskap om glas som material (glasvetenskap/teknologi). Du brinner för att jobba med forskning och innovation för att hjälpa våra kunder att uppnå sina mål, för ett hållbart samhälle och vill bidra till att minska klimatpåverkan. Industrierfarenhet är meriterande. För att lyckas i rollen tror vi att du är affärsinriktad och har egna kontakter inom branschen nationellt och/eller internationellt.

Tillsammans med övriga i glasteamet kommer du att planera nya projekt, säkra finansiering och genomföra dessa i linje med RISE uppdrag (se ovan).

Du tycker om utmaningar och kan hantera flera uppgifter parallellt. Vi ser gärna att du har erfarenheter av analystekniker som ICP, AAS, UV-Vis och titrimetri samt metoder för glaskarakterisering. Kunskap inom glasteknologi och glaskemi är också meriterande. Du är nyfiken, driven och har god kommunikationsförmåga.

Vi förväntar oss att du har goda kunskaper i teknisk/vetenskaplig svenska och engelska, i både skrift och tal.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer om tjänsten är du mer än välkommen att kontakta Enhetschef Krister Falk på telefonnummer 010-516 63 64. Sista ansökningsdagen är den 2022-11-30.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Om jobbet

Ort

Växjö

Anställningsform

Tillsvidare anställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Krister Falk
010-5166364

Referensnummer

2022/666

Sista ansökningsdag

2022-11-30

Skicka in din ansökan