Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Enhetschef till enheten Branddynamik Mellanskalelabb

Avdelningen Brandteknik tillhör divisionen Säkerhet och transport, och består av flera enheter. Enheten Branddynamik Mellanskalelabb sysslar med Reaction to Fire-provning. På enheten i Borås arbetar både projektledare och tekniker (13 personer) i nära samarbete med enheten Branddynamik Materiallabb.

  • Är du en entusiastisk och positiv ledare även i utmanande situationer?
  • Är du en person som tar ansvar och får saker att hända?
  • Tycker du att samarbete över teknik- och verksamhetsområden är en självklarhet för skapandet av både nya affärer och nya innovationer?
  • Vill du hjälpa svensk industri att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft, såväl nationellt som internationellt?
  • Är du en förebild för RISE kultur och våra värderingar?

Om rollen
Som enhetschef kommer du att leda enheten tillsammans med avdelningens ledningsgrupp. Du och dina medarbetare arbetar igenom de övergripande inriktningar för RISE och skapar konkreta och tydliga mål för er enhet. Du ansvarar för att ge en tydlig bild av RISE vision och roll i innovationssystemet. Målet är att skapa konkreta resultat, såväl kvantitativa som kvalitativa samt nöjda kunder. Du arbetar nära våra kunder och hjälper oss vidareutveckla våra olika erbjudanden.

Du ansvarar för att bygga motiverade och produktiva team genom att utveckla dina medarbetare. Du förmedlar en inspirerande målbild, ger klara instruktioner och ställer tydliga krav på resultat utifrån fastställda målsättningar. Att skapa förutsättningar för samverkan och att kunna delegera är viktigt liksom att ge och ta feedback. Ledarskapet baseras på dialog och öppen kommunikation och är anpassat till situation och individ. Du är närvarande och tillgänglig utan att ge avkall på din roll som representant för arbetsgivaren. Du bidrar till att stärka vår innovationsförmåga och forskningsutveckling tillsammans med kollegor inom RISE och med våra partners. Vi tror att du har ett starkt nätverk inom näringsliv, offentlig sektor samt universitet och högskolor och som enhetschef rapporterar du till avdelningschefen.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du är en naturlig ledare och förebild som får dina medarbetare att prestera på bästa sätt. Du är lyhörd och lyssnar effektivt, du drivs av att leverera nytta och att du engagerar dina medarbetare genom ett inspirerande och modigt ledarskap. Du involverar och coachar dina medarbetare i deras uppgift att skapa kundnytta och tydliga resultat. Du är passionerat intresserad av olika domänområden och hur de kan arbeta tillsammans för att föda innovation, stärka forskningen och vår test och demo verksamhet samt öka vårt kommersiella fokus.

Vi tror att du är affärsmässig och inger förtroende hos såväl kunder som medarbetare. Det är mycket viktigt är att du är en lagspelare med uttalad samarbetsförmåga. Du har en för enheten relevant universitetsutbildning eller motsvarande och du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Vidare är det meriterande om du har tidigare ledarerfarenhet och om du har lett forsknings- och/eller utvecklingsprojekt. Domänkunskap om Reaction to Fire är även meriterande. En del resor kan förekomma.

Är vi rätt för varandra? 
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Vill du vara med på resan?

Välkommen med din ansökan! 
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Marina C Andersson, Avdelningschef Brandteknik, 010 - 516 52 92. Sista ansökningsdag är den 1:a juni 2020.

Våra fackliga representanter är Lazaros Tsantaridis, SACO 010-516 62 21 samt Linda Ikatti, Unionen 010-516 51 61.

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Ledarskap - chefer

Kontaktperson

Marina C Andersson
010 - 516 52 92

Referensnummer

2020/131

Sista ansökningsdag

2020-06-01

Skicka in din ansökan