Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Enhetschef ”Företags- och måltidsutveckling” inom jordbruk och livsmedel

Det finns en plats som inte alla känner till. En plats som med sin samlade hjärnkraft helhjärtat går in för att göra världen bättre. Och som genom att vara oberoende kan vara kompromisslös i det syftet. Som vet att vägen till att lösa ett uppdrag är kreativ och lustfylld. Vi heter RISE och har ett erbjudande som är svårt att motstå. Spännande uppdrag som gör gott.

 • Vill du precis som vi, hjälpa svenskt näringsliv att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft, såväl nationellt som internationellt?
 • Är du en entusiastisk och positiv ledare i både med- och motgång?
 • Är du en person som vill ta ansvar och som får saker att hända?
 • Tycker du att samarbete över gränser är en självklarhet för att skapa både nya affärer och nya innovationer?

Låter detta spännande så söker vi nu en Enhetschef till Företags- och måltidsutveckling som tillhör avdelningen Jordbruk och livsmedel. Avdelningen har verksamhet inom hela jordbruks- och livsmedelskedjan. Här finns kunskap inom innovativa tekniker, system och produkter för en hållbar produktion och konsumtion av livsmedel.

Enheten Företags- och måltidsutveckling jobbar med affärs- och företagsutveckling, utveckling av offentlig måltid samt innovationsprocesser i syfte att, tillsammans med övriga avdelningen och RISE, skapa hållbar tillväxt i livsmedelssystemet. 

Enheten arbetar lika ofta som utvecklingspartner till regioner och myndigheter som industrin med uppdrag som syftar till att skapa hållbar tillväxt i målgrupper som jordbruks- och livsmedelsföretag samt offentlig måltid. I uppdragen ingår även att skapa infrastruktur och nätverk som underlättar för samverkan som leder till hållbar innovation och utveckling i valda målgrupper. Dessutom medverkar vi i forsknings- och utvecklingsprojekt tillsammans med partners och kollegor på RISE med våra kompetenser inom affärsutveckling, innovationsledning, utbildningar och event.

Om rollen
Som chef kommer du att leda en enhet om knappt 20 personer. Tillsammans med avdelningens ledningsgrupp och dina medarbetare arbetar du med de övergripande inriktningar för RISE och skapar konkreta och tydliga mål för er enhet.

Inom ramen för tjänsten som enhetschef för Företags och måltidsutveckling och utifrån enhetens kompetenser har du t.ex. ansvar för att:

 • Bidra till att stärka RISE roll som innovationspartner
 • Skapa samverkande både internt och externt
 • Skapa och leda självstyrande team
 • Skapa och underhålla externa kontakter med såväl industripartners, regioner, branschorganisationer som övriga relevanta aktörer
 • Sätta enhetens verksamhet i ett sammanhang – på RISE och i omvärlden. I ledningsgruppen förväntas du lyfta blicken, se möjligheter, skapa samverkan och bidra till helheten för avdelning och RISE som koncern
 • Utveckla enhetens affärsmässiga erbjudande såväl som dess forskningsinsatser inom företagsutveckling och innovationsprocesser
 • Skapa förutsättningar för omställnings- och innovationskraft i jordbruks-och livsmedelssystemet samtidigt som du och enheten bidrar till att bygga framtidens innovationsinfrastruktur i det svenska matsystemet 

Som enhetschef rapporterar du till avdelningschefen och placeringsort är Göteborg eller Lund. En del resor förekommer.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du är en naturlig ledare och förebild som får dina medarbetare att prestera på bästa sätt. Du är lyhörd för individers behov med en förmåga att balansera det mot gruppens och övriga organisationens behov. Du drivs av att leverera nytta och att engagera dina medarbetare genom ett inspirerande och modigt ledarskap. Tydliga målsättningar och kommunikation är viktigt för dig. Du har en vilja att så väl ge som att ta ansvar, du delegerar och involverar och har övergripande strategisk förmåga. Vi tror att du är affärsdriven och inger förtroende hos såväl kunder som medarbetare. Mycket viktigt är att du är en lagspelare med uttalad samarbetsförmåga.

Du har en för enheten relevant akademisk utbildning och minst 7 års arbetslivserfarenhet. Du har också tidigare erfarenhet av arbete som innefattar affärs- och/eller innovationsutveckling samt chef- och/eller ledarerfarenhet. Har du erfarenhet från forskning på innovationsområdet är meriterande. Utöver det är också erfarenhet från roller inom livsmedelsbranschen starkt meriterande. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Vill du vara med på resan?

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande så kom hjälp oss gör världen lite bättre. Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Klara Båth, Avdelningschef, +46 10 516 66 89. Sista ansökningsdag är den 9 augusti 2020.

Våra fackliga representanter är Linda Ikatti, Unionen 010-516 51 61 samt Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer 010-516 62 21.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Ort

Göteborg, Lund

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Ledarskap - chefer

Kontaktperson

Klara Båth
+46 10 516 66 89

Referensnummer

2020/162

Sista ansökningsdag

2020-08-09

Skicka in din ansökan