Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Enhetschef Additiv tillverkning RISE

Vill du vara med och driva utvecklingen av ett spännande och strategiskt område inom svensk tillverkningsindustri? Vill du hjälpa svensk industri att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft, såväl nationellt som internationellt? Då kan tjänsten som enhetschef vara rätt för dig!

Om oss
RISE är ett forskningsinstitut med ca 3000 problemlösare med verksamhet inom många olika områden. Vi jobbar intensivt med aktuella samhällsutmaningar och stöttar näringslivet och samhället i omställningen mot hållbarhet. Avdelning Tillverkningsprocesser, inom division Material och produktion, har som mål att stötta tillverkande industri med bl. a. avancerad produkt-, process- och materialutveckling. Som hela Sveriges forskningsinstitut arbetar vi både med lösningarna som gör skillnad här och nu och med kunskapsområden och tekniker som kan vara avgörande i morgon. Vi tror att innovationer tas fram i samverkan och att ett tvärdisciplinärt arbetssätt är nyckeln till förändring.

Om rollen
Som enhetschef har du huvudansvaret för enhetens verksamhet som innefattar såväl offentligtfinansierad forskningsverksamhet som kommersiell uppdragsverksamhet. Du har ett strategiskt ansvar för enhetens framtida inriktning och för medarbetarnas personliga utveckling. Som Enhetschef kommer du att leda en enhet på 18 personer. Du kommer också att ingå i ledningsgruppen för avdelningen Tillverkningsprocesser där du bidrar till utvecklingen av hela avdelningens verksamhet. Tjänsten är både kommersiellt inriktad med närhet till marknad och kund, men också teknisk genom aktivt deltagande i utvecklingsprojekt. Uppdraget för enheten Additiv Tillverkning är att vara en pålitlig partner för industri och akademi med strävan mot ett mer digitaliserat och hållbart samhälle. Teamet är involverat i allt från industriella implementeringsprojekt till grundläggande forskningsstudier tillsammans med akademi och forskningsinstitut runt om i världen.

Placeringsort är Mölndal.

Befattningen är eller kan komma att bli placerad i säkerhetsklass, vilket innebär att säkerhetsprövning kan komma att ske i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vem är du?
Vi söker dig med dokumenterat goda ledaregenskaper som har en drivkraft att utveckla andra människor. Du har en god teknisk förståelse och är utbildad civilingenjör. Vidare har du förståelse för tillverkningsindustrins framtidsutmaningar och behov. Som person har du ett affärsmässigt tankesätt med en förmåga att se möjligheter. Du drivs av att utveckla både teknik och medarbetare. Som enhetschef har du många kontaktytor internt och externt och du behöver därför en god kommunikativ förmåga och ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift - både på svenska och engelska. För att bli framgångsrik i din roll behöver du vara en naturlig ledare och förebild som engagerar och involverar dina medarbetare för ett framgångsrikt arbete i en innovationsmiljö.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa viktiga och spännande utmaningar för industrin. Vi lovar dig inget enkelt jobb, men vi lovar dig ett gäng med härliga, engagerade kollegor och intressanta utmaningar. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad – välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Den här rekryteringen hanteras av Jefferson Wells för RISE räkning, vilket innebär att du kommer att bli anställd direkt av RISE. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Eva Ekdahl på Eva.Ekdahl@jeffersonwells.se, 0722-388150. Sista ansökningsdag är 24 mars. Urval sker löpande.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Om jobbet

Ort

Mölndal

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Ledarskap - chefer

Kontaktperson

Eva Ekdahl
0722-388150

Referensnummer

2023/126

Sista ansökningsdag

2023-03-24

Skicka in din ansökan