Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Chef/Director till Produktsäkerhet på avd. El och pålitlighet

  • Vill du hjälpa svensk industri att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft, såväl nationellt som internationellt?
  • Vill du leda ett team inom ett av de störst växande teknikområde i världen?
  • Är du en entusiastisk och positiv ledare även i utmanande situationer?
  • Är du en person som tar ansvar och får saker att hända?

Låter detta som du? Då finns nu en fantastisk möjlighet hos oss som enhetschef till Produktsäkerhet på avdelningen Elektrifiering och Produktsäkerhet. Placering för tjänsten är Borås.

Vad vi erbjuder
Avdelningen arbetar bland annat med forskning, utvärdering och provning som stödjer utvecklingen av hållbara transportsystem med fokus på säkerhet, elektrifiering och automatisering men också industriella produkter med motsvarande behov. Vi arbetar till exempel med elsäkerhet, miljötålighet, funktionssäkerhet och maskinsäkerhet. Batteri och vätgasteknik i nya drivlinor och energisystem är också viktiga områden för avdelningen.

Detta är en avdelning som med hjälp av det stora marknadsbehovet med fokus på miljön, hållbarhet, CO-utsläpp och säkerhet har enorm potential. Du kan ta del av en spännande, expansiv marknad, avdelning och resa. Du får vara med i samarbetet av Sveriges största batterisäkerhetslabb, SEEL, Swedish Electric Transport Laboratory.  Vi är ett härligt team med högt i tak. Vi sätter arbetsmiljö högt på agendan. Utvecklingsmöjligheterna är stora, du kommer lära dig nya saker varje dag.

Vi har nyligen gjort en omorganisation för att spegla tjänstebehovet bättre. Det börjar komma på plats men det finns fortfarande många roliga delar att förbättra.

Om rollen
Som enhetschef/Director kommer du att leda en enhet på cirka 10 ingenjörer inom produktsäkerhet med fokus på el- och batterisäkerhet. Elsäkerhetsprovning, prestandatester, åldringstester och förstörande tester är några av de prov som utförs.

Du kommer sitta med i avdelningens ledningsgrupp och tillsammans med dina medarbetare skapar vi konkreta och tydliga mål. Du ansvarar för att ge en tydlig bild av RISE vision och roll som innovationspartner. Målet är att ha nöjda kunder med goda resultat, såväl kvantitativa som kvalitativa. Du arbetar nära våra kunder och du hjälper oss att vidareutveckla våra olika erbjudanden. Du ansvarar för att bygga motiverade och produktiva team genom att utveckla dina medarbetare. Du jobbar med att effektivisera processer och eliminera sådant som inte skapar värde eller lönsamhet.

Att skapa förutsättningar för samverkan och att kunna delegera är viktigt liksom att ge och ta feedback. Du försöker hitta en balans i de dagliga aktiviteterna och har god förmåga att kunna prioritera rätt samt att förmedla detta till medarbetarna.  

Som enhetschef rapporterar du till avdelningschefen.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du är en naturlig ledare och förebild som får dina medarbetare att prestera på bästa sätt. Du är bra på att kommunicera och driva förändringsarbete.  Du är lyhörd och lyssnar effektivt, du drivs av att leverera och att du engagerar dina medarbetare genom ett inspirerande och modigt ledarskap. Du involverar och coachar dina medarbetare i deras uppgift att skapa kundnytta och tydliga resultat. Du är passionerat intresserad av olika domänområden och hur de kan arbeta tillsammans för att föda innovation, stärka forskningen och vår test och demo verksamhet samt öka vårt kommersiella fokus. Vi tror att du är affärsmässig och inger förtroende hos såväl kunder som medarbetare. Mycket viktigt är att du är en lagspelare med uttalad samarbetsförmåga.

Du har en för enheten relevant universitetsutbildning eller motsvarande och du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Du har jobbat som projektledare med god planeringsförmåga. Du har varit ledare med personalutvecklingsansvar. Vidare är det meriterande om du tidigare har lett forsknings- och/eller utvecklingsprojekt. En del resor kan förekomma.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen.

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Avdelningschefen/Vice President på Elektrifiering och pålitlighet, Maria Rovik, +46 (0)734 61 85 30.

Sista ansökningsdag är den 16 augusti 2020. Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatumet! 

Våra fackliga representanter är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21 och Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Enhetschef, Ledarskap, chef, personalansvar, Borås, RISE

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Ledarskap - chefer

Kontaktperson

Maria Rovik
+46 (0)734 61 85 30

Referensnummer

2020/190

Sista ansökningsdag

2020-08-16

Skicka in din ansökan