Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Arbetsmiljöingenjör för RISE koncernen

Vill du bygga upp RISE arbetsmiljöarbete och vara med och vidareutveckla verksamhetens säkerhetskultur? Är du social och har lätt för att samarbeta? Då kan du vara personen vi söker!

Vi söker en proaktiv, utvecklingsorienterad och nätverkande arbetsmiljöingenjör som får titeln arbetsmiljöspecialist. Du ska arbeta systematiskt och operativt med miljö, hälsa och säkerhet på central nivå och utgå från vår koncerngemensamma funktion ”Hållbarhet och kvalitet”, men det huvudsakliga arbetet sker i nära samarbete med våra fem divisioner och övriga koncerngemensamma funktioner.

Om rollen
Vi erbjuder en spännande utmaning där ditt engagemang och förmåga att självständigt driva frågor, aktiviteter och projekt leder till framgångsrika resultat. Med siktet inställt på en trygg och hållbar framtid skapar vi nu tillsammans en kultur där miljö, hälsa och säkerhet alltid är integrerade som självklara punkter på agendan.

Dina viktigaste arbetsuppgifter är främst att:

  • samordna koncernens arbetsmiljöarbete och säkerställa kunskapsöverföring mellan olika delar av verksamheten samt driva koncernens arbetsmiljönätverk
  • övergripande planera, målsätta och följa upp hela verksamhetens arbetsmiljöprestanda
  • vara expertresurs för verksamheten avseende arbetsmiljöfrågor och lagstiftningen inom området
  • samordna lagbevakning, initiering av lagefterlevnadskontroller och ansvara för kommunikationen av nya och ändrade lagar
  • stötta verksamheten i arbetet med riskbedömningar, miljöpåverkansanalyser, arbetsmiljöronder och tillbuds-/olycksutredningar
  • vara superanvändare för vårt arbetsmiljöavvikelsesystem (IA-systemet)
  • ansvara för RISE övergripande riskanalyser för den fysiska arbetsmiljön och säkerställa ett aktivt arbete med åtgärdsplaner.
  • vara ordförande i den centrala arbetsmiljökommittén (samverkansforum)
  • driva verksamhetens systematiska arbetsmiljöarbete i såväl operativt arbete som strategiska projekt och utvecklingsarbete.

Vem är du?
Vi söker dig som har ett antal års erfarenhet från arbete med hälsa, miljö, systematisk arbetsmiljö och säkerhet i en forskningsmiljö eller liknande. Dina kunskaper grundar sig i en högskoleutbildning som till exempel arbetsmiljöingenjör eller via en relevant yrkesutbildning. Du har stor kunskap om riskanalyser, arbetsmiljölagar och andra direktiv inom området och du vet hur man praktisk och systematiskt applicerar dessa.  Vi jobbar utifrån kraven i ISO14001 och ISO45001. Det är därför meriterande om du är kunnig inom dessa två standarder och är utbildad internrevisor inom miljö och/eller arbetsmiljö.  Du behöver ha goda kunskaper i svenska.

Du är lyhörd, nyfiken och genuint engagerad i att utveckla en stark kultur kring miljö, hälsa och säkerhet. Genom ett strukturerat, smart och effektivt arbetssätt bidrar du till att driva vår verksamhet framåt och du tar hjälp av goda samarbeten och nätverk för att skapa en trygg och hållbar arbetsplats. Integritet, flexibilitet och ett jordnära sätt gör att du lätt möter och interagerar med människor utifrån deras unika förutsättningar. Du är också bra på att bygga relationer, förmedla budskap och inspirera till förändring. Placeringsorten är flexibel men vi ser helst att du utgår ifrån Stockholm, Borås eller Göteborg. I denna roll rapporterar du till Chef Hållbarhet och Kvalitet.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Magnus Rignell, Chef Hållbarhet och Kvalitet, 010-516 50 81. Sista ansökningsdag är den 30 oktober 2020. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis 010-516 62 21 och Linda Ikatti, 010-516 51 61.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Arbetsmiljöspecialist, Arbetsmiljöingenjör, Arbetsmiljölagstiftning, ISO45001, Stockholm/Borås/Göteborg, RISE

Om jobbet

Ort

Stockholm, Göteborg, Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Magnus Rignell
010-516 50 81

Referensnummer

2020/237

Sista ansökningsdag

2020-10-30

Skicka in din ansökan