Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Analytisk Kemist

Vill du tillsammans med dina kollegor på RISE, våra kunder och samarbetspartners, utveckla allt från biodrivmedel och storskaliga kemiska processer till framtidens läkemedel? Trivs du med varierade arbetsdagar i en innovativ miljö? Då kan RISE Kemiska Processer och Läkemedel vara rätt plats för dig.

Vi söker nu analytiska kemister som vill vara med på resan!

Om oss
Vi arbetar framför allt med uppdrag direkt mot kund, men också med anslagsfinansierad forskning. I organisationen finns även ett 80-tal kollegor bland annat från disciplinerna kristallisation, formulering kemisk syntes och processkemi. Tillsammans kan vi bredda RISE erbjudande och skapa mervärde, såväl i resultat som i arbetsglädje och lärande! Samarbetet ger oss möjlighet att variera våra uppdrag i omfattning, från läkemedelsutveckling med tillverkning av kliniskt prövningsmaterial eller utveckling av framtidens gröna material och kemikalier i samarbete med flera andra enheter, till enstaka analyser enbart inom vår analysenhet. Vi är problemlösare som använder oss av ett brett spektrum av analytiska tekniker såsom kromatografi, spektroskopi, spektrometri, våt-kemi och fastfastekniker. Vi utvecklar metoder inom grön processkemi, validerar metoder enligt GMP såväl för läkemedelssubstanser som för produkter, utför stabilitetsstudier, isolerar föroreningar ur komplexa matriser, strukturutreder, studerar frisättning från kapslar, mäter yt-area och mycket mer!

Om rollen
Som analytisk kemist på RISE KPL arbetar du närmast dina tolv kollegor i analysenheten. En grupp som präglas av gedigen kompetens, kreativitet, nyfikenhet och samarbete. Du samarbetar även med andra enheter inom RISE och dina arbetsdagar består av omväxlande arbetsuppgifter. Du är analysansvarig i tillverkningsprojekt, utför olika analyser som projektmedlem, skriver kvalitetsstyrande dokument, projektleder utvecklingsprojekt samt ansvarar för instrument, kundkontakter och försäljning. Vi har många roliga projekt, vi samarbetar och det finns alltid en kollega att fråga och diskutera med. Du ges stort ansvar och stor delaktighet i planeringen av arbetet. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt.

Placering för tjänsten är Södertälje.

Vem är du?
Vi ser fram emot att träffa både dig som är senior och som har många års erfarenhet inom området samtidigt som vi har utrymme för och ser ett stort värde i att komplettera gruppen även med dig som är i ett tidigare skede av din yrkeskarriär.

Som analytisk kemist gillar du att arbeta praktiskt i laboratoriet, du är noggrann och har fokus på detaljer. Du är ansvarstagande och riskmedveten. Våra projekt kräver ofta nya lösningar som kommer ur samarbetet mellan gruppens analyskemister, mellan olika discipliner och våra kunder. Därför behöver du vara en flexibel och kommunikativ lagspelare. Du kan både planera och experimentellt utföra ditt arbete, självständigt såväl som i samarbete med andra.

Du har erfarenhet inom analytisk kemi och har kunskap inom analystekniker som t.ex. LC-UV/CAD/MS/MS-MS och GC-FID/MS som avser exempelvis metodutveckling, validering, impurity profiling, spårämnesanalys, strukturutredning eller preparativ rening. Praktiska erfarenheter från kvalitetsstyrda processer, t ex GMP från läkemedelsindustrin eller från ett annat kvalitetssystem är meriterande. Du behöver goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova en spännande resa, där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Vill du vara med på resan?

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Anna Stenemyr Enhetschef Analys, +46 70 316 18 14. Sista ansökningsdag är 31 juli 2022. Urval och intervjuer sker löpande.

Våra fackliga representanter är: Daniel Gäwerth, Unionen 010-516 68 15 och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen.

Analytisk kemi, Analytisk kemist, GMP, läkemedel, metodutveckling, validering, kromatografi, spektroskopi, spektrometri, framtidens läkemedel, biodrivmedel, kemiska processer, RISE,

Om jobbet

Ort

Södertälje

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Anna Stenemyr
+46703161814

Referensnummer

2022/282

Sista ansökningsdag

2022-07-31

Skicka in din ansökan