Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Affärsdriven forskare eller expert

RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 700 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se.


Digitalisering, växthuseffekt, hållbarhet, knivskarp internationell konkurrens är exempel på utmaningar som Sverige och svensk industri står inför. RISE är med och bidrar till lösningar på dessa utmaningar genom att skapa forsknings-, innovations- och utvecklingsprojekt i samverkan med andra aktörer.

Hållbara Energisystem fortsätter att utveckla verksamheten inom bland annat hållbara bränslen, omställning av energisystemet och industriprocesser samt nya produkter från biomassa. Vi utvecklar system, teknik och processer och utvärderar produkter och bränslen för termisk omvandling som ökar hållbarheten i (energi)systemet. Våra kunder är exempelvis energibolag, entreprenörer, tillverkare, kommuner, men även myndigheter och konsulter. Vi har hög teknisk kompetens, verksamhet i både labb och fält och arbetar också med kvalitetssäkring av produkter och system.

Vi på RISE drivs av kreativitet, kunskap och samverkan för att uppnå våra mål. Vi söker dig som drivs av utmaningar, är nyfiken på framtiden och som vill göra skillnad. RISE erbjuder en arbetsplats där du har stora möjligheter att själv påverka vad du vill jobba med och hur du kan utvecklas och motiveras av att hitta nya och att förbättra befintliga affärer inom ramarna för vår breda verksamhet.

Har du erfarenhet av hållbara bränslen och olika användningsområden av biomassa, omställningen av energisystemet, miljö och klimatpåverkan från energianvändningen och processindustrin? Tycker du om att arbeta i en agil projektform och att bidra till en behovsstyrd verksamhetsutveckling kopplat till energiutmaningar hos svenska och internationella aktörer? Är du bekväm i en roll där du självständigt strukturerar och driver mot gemensamma mål framåt? Ser du det som motiverande att kunna ta egna initiativ att starta, sälja och söka finansiering för nya projekt? Ser du dig själv i en ansvarstagande roll där du tar beslut under eget ansvar? Då har RISE intressanta arbetsuppgifter åt dig!

Om tjänsten

Med placering i Borås eller Göteborg söker vi nu efter en forskare eller expert med höga ambitioner i sitt eget arbete. I rollen som forskare eller expert i denna grupp på RISE deltar man aktivt i forskning och utveckling av system, teknik och processer samt produkter och bränslen för termisk omvandling som ökar hållbarheten i (energi)systemet. Du agerar även forskningskonsult gentemot energibolag, företag och omkringliggande aktörer. Resor inom och utanför Sverige ingår i tjänsten.

Dina kunskaper

Vi tror att du har en gedigen akademisk bakgrund och är en disputerad forskare eller en högpresterande MSc/civilingenjör som är bra på att nätverka. I vår grupp så vill du vara en viktig länk som bidrar till att identifiera nya trender och områden för att utveckla gruppen och verksamheten.

Ditt intresse ligger inom bränslehantering, energisystem, processindustrins energianvändning eller liknande. Du känner dig väl förtrogen med mätmetoder och regelverket inom dessa, där du har byggt dina kunskaper genom tidigare arbetserfarenhet.

Du är van att söka forskningsfinansiering från nationella (exempelvis Vinnova, Energimyndigheten eller Formas) och internationella (exempelvis Europeiska Kommissionen) finansiärer. Det är meriterande om du har arbetat inom EU-finansierade projektorganisationer, ingår i relevanta standardiseringsgrupper och andra relevanta nätverk.

Du som person

I den här rollen ser vi att du är en utåtriktad person som genuint gillar att arbeta tillsammans med andra mot högt uppsatta mål. Du är välorganiserad och har ett driv för att bidra till att skapa nya affärer och projekt men också en förmåga att vidareutveckla befintliga.

För att lyckas i rollen ser vi också att du har en ambition att utveckla en egen verksamhet och har en förmåga att både driva och leda egna projekt på RISE. Du är också intresserad av att arbeta i internationella samverkansprojekt med konkreta mål.

Ansökan

Välkommen att sända in din ansökan snarast då vi gör ett löpande urval. Sista ansökningsdag är den 31 januari 2019.

Kontaktperson

Låter detta spännande och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Gruppchef Anna Sager 010-516 58 37.

Våra fackliga representanter är Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61 och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21.

Sammanfattning

Ort

Borås eller Göteborg

Region

Västra Götalands län

Land

SE

Kategori

Science

Anställningsform

Heltid

Skicka in din ansökan