Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Höstträff i Nätverket för ekodesign

Välkommen till höstens träff i Nätverket för ekodesign. Denna gång med fokus på hur det går att dra nytta av stora omställningar för att skapa mer hållbara cirkulära erbjudande. Vi får höra spännande exempel från både företag och forskningsprojekt.

Anmäl dig här

Program

09:30, Registrering – kaffe/te med tilltugg.

10:00 Introduktion till dagen och Nätverket för ekodesign, Anna Rúna Kristinsdóttir, Energi och Miljö, RISE.

  • Omställningen inom fordonsindustrin till 2030 – Megatrender inom produktutveckling och produktion, Peter Brynteson, Fordonskomponentgruppen.
  • SE:Kond LIFE – effektiv cirkulering av bildelar öppnar för långlivade fordon och nya tjänster i fordonsbranschen, Johan Dahlström, RISE.
  • 3TEMPs resa från att utveckla den bästa kaffebryggaren till att bli spindeln i nätet för hållbart kaffe samt att bli en plattformsleverantör, Peter Larsson, 3TEMP.

12.30 Lunch

  • Rundvandring i RISEs verkstad
  • Utveckling av erbjudanden för en cirkulär ekonomi, verktyg och resultat från forskningsprojekt; Circularity Scanner, Hanna Lindén/Sasha Shahbazi.

Två parallella sessioner inkl fika:

  1. Workshop om samverkan i värdekedjan i steget mot hållbar utveckling och cirkulär ekonomi
  2. LCA-praxis baserat på nyliga forskningsprojekt – ett axplock om: kommunikation mellan olika roller, allokering och cirkulära livscykler, LCA och digitalisering (automatiserad datainsamling, AI för ekodesign?).

Sammanfattning av dagen.

16.30 Avslutning

Om nätverket för ekodesign

I Nätverket för ekodesign håller vi oss uppdaterade inom området, det kan gälla lagkrav och aktuella materialutvecklingsfrågor vid utveckling av produkter med minial miljöbelastning. Nätverket erbjuder möjligheter till stöd i ditt arbete, att skapa kontakter och utbyta erfarenheter. I medlemskapet ingår individuellt stöd till varje medlemsföretag.


Information om evenemanget

Datum: 29 oktober, 2019

Plats: RISE, Argongatan 30, Mölndal

Sista anmälningsdatum: 22 oktober, 2019

Pris: Kostnadsfritt för medlemmar. För icke medlemmar, finns möjlighet att ”prova på” gratis en gång.