Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Digital transformation bidrar till framtidens vård och omsorg

Den demografiska utvecklingen kommer kräva stora förändringar i samhället. Behovet av att finna nya lösningar på komplexa utmaningar är stort. Digitaliseringens möjligheter är ett bidrag till att möta utmaningarna. Detta gäller även för kommunal omsorgsverksamhet.

Därför arbetar vi på RISE inom området Digital transformation omsorg med att stärka omsorgens förmåga till förnyelse. Via centret når du en unik och bred kompetens genom hela digitaliseringsresan. Exempel på forsknings och expertisområden är effektmätning, tjänstedesign, innovation upphandling, arbetsmiljöutveckling kopplat till digitalisering och mycket mera. Som en grundbult i samarbeten erbjuds erfarna projektledare och förändringsledare.

Vi utgår från nationellt vedertagna utvecklingsprocesser och kan kliva in som stöd och partners under längre tid eller vid specifika punktinsatser där rätt kompetens eller metoder saknas. Vi kan även koordinera och delta i forsknings- och utvecklingsprojekt och ansökningar, såväl nationella som internationella. Ni får tillgång till det stora nätverk av kommuner, regioner, företag, nationella och internationella organisationer som RISE samverkar med.

Genom möjliga partnerskap, uppdrag och samarbeten med kommuner utforskar vi tillsammans möjligheter, samt utvecklar och delar lösningar, metoder och kunskap.

RISE kan bidra bland annat inom följande områden:

  • Innovationsarbete och förnyelseförmåga
  • Analys
  • Verksamhets- och tjänsteutveckling
  • Implementering

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom kort.

CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden
Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter

Ta del av det senaste inom e-hälsa och välfärdsteknik