Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Bioeconomy Breakfast seminar - Pulping for a greener world

Nyfiken på vad som händer inom bioekonomin? Massa och blekning är robusta och tillförlitliga processer. Under årens lopp har många modifieringar för att minska deras miljöavtryck utvecklats och genomförts framgångsrikt. Men tänk om vi kunde göra ännu bättre ifrån oss? Och vad sägs om att göra massa med bara vatten och luft? RISE kommer att diskutera denna vision under detta seminarium.

Syredelignifiering är en lovande process som redan använts i branschen under en lång tid, det har flera fördelar jämfört med de vanliga kraft- och blekningsprocesserna. Den oxidativa potentialen hos syredelignifiering kan leda till en ökning av fiberladdningarna som förbättrar papperens mekaniska egenskaper. Dessutom kan det också spara resurser, som trä och energi för att raffinera massan.

Låt oss inspirera och informera dig om aktuella ämnen inom bioekonomiområdet under fyra webbinarier 2021. På varje webbinarium håller både en expert från RISE och en inbjuden expert från branschen eller akademin en presentation. Presentationerna kommer att hållas på engelska. 

"Producing pulps with only air and water? Our vision for the future of the pulp industry"
Frédéric Pouyet, scientist at RISE

"Resource's optimisation using oxygen delignification". 
Claudia Esteves, industrial PhD student at KTH Royal Institute of Technology/RISE

Anmälan


Information om evenemanget

Datum: 20 maj, 2021

Tid: 09:00-10:00 (CET +1)

Plats: Webinarium, du hittar länk i registreringen.

Sista anmälningsdag: 18 maj, 2021

Pris: Kostnadsfritt

Länk till anmälan

Pia Wågberg

Kontaktperson

Pia Wågberg

Director Research and Business development /Forsknings- och affärsutvecklare (FoA)

Läs mer om Pia

Kontakta Pia

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Helena Halonen

Kontaktperson

Helena Halonen

PhD projektledare

Läs mer om Helena

Kontakta Helena

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.