Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Stöd till hälso- och sjukvården under krisen

Inom RISE finns spetskompetens som kan fungera som stöd för hälso- och sjukvården samt leverantörer till denna under rådande kris. Vi kan erbjuda stöd och rådgivning inom bland annat läkemedelsproduktion och läkemedelsutveckling, medicintekniska produkter, komponenter till sjukvårdsutrustning, datalagring och -analys samt tjänsteutveckling.

– I dagsläget kan vi erbjuda tester av skyddsutrustning för vården, rådgivning för utveckling av medicintekniska produkter samt i liten skala producera komponenter till kritisk utrustning i vården. Vi kraftsamlar nu för att öka vår kapacitet att bedriva ytterligare testning av andningsskydd och desinfektionsmedel, säger Anna Ridderstad Wollberg, tf affärsområdeschef Hälsa och Life Science på RISE.

RISE koordinerar och deltar i flera långsiktiga forskningsinitiativ tillsammans med externa partners för utveckling av läkemedel och diagnostik kopplat till coronapandemin. Vi medverkar också i att möta efterfrågan på EU-nivå när det gäller expertis och kapacitet inom additiv tillverkning för att snabbt möta brist på sjukvårdsutrustning.

– Inom RISE finns även experter som kan erbjuda stöd inom bland annat diagnostik, läkemedelsutveckling, hälsodata och andra IT-relaterade tjänster som är relevanta för vården. Vår verksamhet är igång och vi gör allt vi kan för att följa våra kunders och samhällets behov samt identifiera hur vi kan bidra i detta kritiska läge, säger Anna Ridderstad Wollberg.

Anna Ridderstad Wollberg

Kontaktperson

Anna Ridderstad Wollberg

Senior projektledare

Läs mer om Anna

Kontakta Anna
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.