Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Ett statligt bolag med uppdrag att förbättra världen

Pia Sandvik, vd, är glad över att vara en del av ett företag med en spännande uppgift. Och tydlig med vad som krävs för att hålla RISE på topp. – Det är helt avgörande för oss att vi har rätt kompetens som vill vara med och stärka Sveriges konkurrenskraft, säger hon.

Omvälvande globala förändringar som digitalisering, omställning till biobränsle och elektrifierade fordon är högaktuella områden för RISE och företagets samarbetspartners. Målet är att bidra till ett starkt näringsliv och ett hållbart samhälle. 

Coronapandemin som sprider sig över världen är en akut situation som skapar stora problem för samhällen och näringsliv, och det påverkar naturligtvis också RISE. 

– Vi behövs för svenskt näringsliv och samhälle nu mer än någonsin. Vi tar ansvar för samhället, kunderna, verksamheten och medarbetarna genom att hålla verksamheten igång och erbjuda stöd, säger Pia Sandvik.

RISE erbjuder bland annat extra stöd till små och medelstora företag, stöd till skolan kring undervisning i hemmet, möjlighet att delta vid provningar på distans och vi har tillsammans med Arbetsmiljöverket satt upp en process för att snabbt kunna säkerhetstesta skyddsutrustning till vården.

Så här vill vi utvecklas

RISE arbetar kontinuerligt med att utveckla ledarskapet på alla nivåer för att möta nästa generations medarbetare och tar regelbundet pulsen på hur verksamheten mår.

– Vi tror att det är superviktigt och gör medarbetarundersökningar varje kvartal. Om det dyker upp specifika frågor däremellan kan vi enkelt ta dem via vår app, säger hon.

Appen är ett verktyg Pia Sandvik beskriver som ett effektivt sätt att mäta hur väl saker och ting i verksamheten fungerar. Vad som behöver förbättras. 

– Att vara med och utveckla hållbarhet för medborgare är ett otroligt ansvarsfullt och spännande uppdrag. För att kunna lösa globala samhällsutmaningar ställs vi inför industriella prövningar – och då behöver vi inte bara ingenjörer utan också samhällsvetare. 

Trender som påverkar oss

Det är en förändring som innebär att RISE behöver skapa en bredare kompetensbas än vad företaget tidigare haft. Helt i linje med det pågående skiftet inom företaget: Från att arbeta med enskilda projekt till att i större utsträckning vara en forsknings- och innovationspartner som följer ett arbete från ax till limpa.

–  Vår vision är att vi ska vara en innovationspartner och den typen av tjänster efterfrågas också allt mer. Kunderna vill ha oss som partner under hela resan för att innovation ska kunna bli en ryggrad och nerv, säger Pia Sandvik.

Published: 2018-10-05