Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Jenny Lindborg sitter på sin kontorsstol framför en skrivbord och dator

"Det känns som att man faktiskt gör nytta där det behövs"

På RISE arbetar 3000 problemlösare med samhällets viktigaste utmaningar. Jenny Lindborg jobbar som projektledare på RISE och berättar om hur den stora mixen av roller, kompetenser och perspektiv ger möjligheten att göra skillnad i en komplex värld.

På enheten Förnybar energi från vind och hav jobbar Jenny med forskningsprojekt som relaterar till energisektorn och med koppling till vätgas.

– Klimatfrågor och energi är ju högaktuellt just nu. Energisektorn står inför en enorm omställning och för att vi ska kunna möta de nya behoven som kommer uppstå om 5-10 år behövs mycket utveckling av befintlig och ny teknik. Det kommer även behövas att fler sektorer samarbetar för att vi ska uppnå en bättre helhet. 

Jennys dagliga arbete handlar bland annat mycket om omvärldsbevakning för att hålla sig à jour med utvecklingen. Det är också mycket fokus på samverkan, både med kollegor och med kunder och samarbetspartners. 

– Projekten är i nära relation med näringsliv och industri, samtidigt som vi försöker göra projekten så breda som möjligt genom att väva in många olika kompetenser för att få större perspektiv. Genom att jobba mellan akademi och näringsliv kan vi arbeta både med behov som finns, och behov som kommer uppstå. Så det känns som att man faktiskt gör nytta där det behövs.

Man låter alla få möjlighet att utvecklas som de själva vill, både inom gruppen och på RISE i stort.

Att arbeta tvärvetenskapligt och i projekt som har bred påverkan på flera delar av samhället lyfter Jenny som fördelar med att arbeta på RISE.

– Vi arbetar i team där vi alltid samarbetar och stämmer av regelbundet - alla visar engagemang, vill inspirera och är nyfikna på varandra. Man låter alla få möjlighet att utvecklas som de själva vill, både inom gruppen och på RISE i stort. 

Vad gör dig nyfiken? 

– Det som gör mig engagerad, nyfiken och driven är när det finns utmaningar där jag kan bidra med lösningar för en bättre och hållbar värld.

Bästa innovationen genom tiderna?

– Jag har faktiskt listat två, för jag kunde inte välja! Den första är vaccin. Tänk hur många liv som har räddats tack vare vaccin, det är ju helt otroligt. Den andra innovationen är elektricitet. Den ligger till grund för vår moderna livsstil och digitaliseringen och har förenklat våra liv väldigt mycket.

Fakta om Jenny

Har jobbat på RISE sedan 2021

Har åkt Vasaloppet trots nybörjare på längdskidor

Stimuleras av problemlösning och utmanande uppgifter

Hjälp oss göra världen lite bättre

På RISE möts passionerade problemlösare. Vi behöver fler skarpa hjärnor som vill vara med och lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vill du bli en av oss? Se alla möjligheter: Lediga jobb