Enterprise Europe Network

Flera RISE-institut deltar i Enterprise Europe Network (EEN), som ger stöd till små och medelstora företag för att växa internationellt. Nätverket finns både i och utanför EU i drygt 50 länder.

Företagen erbjuds kostnadsfri rådgivning och stöd att hitta nya affärs- och utvecklingspartners, samt att hitta rätt bland alla EU-finansierade forskningsprojekt. Sedan 2015 erbjuds företagen även att stärka sin innovationsförmåga med stöd av en innovationscoach under sju dagar.

Sökmotor för nya internationella affärskontakter

I juni 2015 lanserade EEN en sökmotor för företag som letar nya internationella affärskontakter. På webbplatsen eenmatch.eu kan företag med endast några få klick hitta och kontakta nya potentiella distributörer, leverantörer eller utvecklingspartners som passar just ditt behov.

I databasen finns över 20 000 profiler, där företagens erbjudanden och förfrågningar om samarbete samlats. Det kan handla om allt från affärer och teknikutveckling till EU-projekt.

Det går även att spara sökningar som bevakningar och varje vecka få ett mejl om det finns nya matchningar. Verktyget kan även användas för omvärldsbevakning och trendspaning.

Läs mer om EEN i Europa.

Läs mer om EEN i Sverige.