Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Dyrt system
Foto: Jennie Lindroth

Unga i Värmland

På uppdrag av Region Värmland tog RISE fram en analys för att gå till botten med varför Värmland hamnar långt ner i entreprenörskapsindex och varför unga värmlänningar inte läser vidare i så stor utsträckning som övriga riket.

Värmland har under lång tid haft en relativt låg andel entreprenörer samt en låg andel som läst vidare till högre utbildning. Och under många år har olika insaster och projekt genomförts. Väldigt många insatser har varit bra, men de har inte lett till en förändring på systemnivå. Vi kan fortfarande se samma trend. Region Värmland önskar att gå till botten med de underliggande faktorerna, så att vi kan gå vidare och lösa rätt problem. 

I det arbetet togs det fram en väldigt gedigen analys. Analysen bygger på en enkätstudie med verktyget Sensemaker, intervjuer med unga som står långt från arbetsmarknaden, intervjuer med experter och undersökning med vuxna som jobbar nära unga. Allt för att skapa en så djup förståelse av problembilden som möjligt. 

Ur analysen togs det fram ett förslag till hur vi kan jobba långsiktigt med frågorna för att åstadkomma en normförflyttning. Förslaget är nu under bearbetning och revidering och slutgiltig plan kommer hanteras vidare av Region Värmland. 

Analys Unga i Värmland

Analys Unga i Värmland (pdf, 7.58 MB)

Sammanfattning

Projektnamn

Unga i Värmland

Status

Avslutat

Region

Region Värmland

RISE roll i projektet

Projektledare

Projektstart

Varaktighet

9 mån

Total budget

1100000

Partner

Region Värmland

Finansiärer

Region Värmland

Projektmedlemmar

Bidrar till FN:s hållbarhetsmål

4.God utbildning för alla
5.Jämställdhet
Melinda From

Kontaktperson

Melinda From

Enhetschef

+46 10 516 56 18

Läs mer om Melinda

Kontakta Melinda
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.