Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Riksmätplatsen för högspänning och högström

<p>RISE är Sveriges NMI (Nationellt Mättekniskt Institut) och ansvarar enligt svenska författningen genom sina Riksmätplatser för de centrala mätstorheterna i det internationella systemet för måttenheter, SI.</p>

Riksmätplatsen för högspänning och högström innehar landets främsta resurser för mätning och kalibrering. Vi strävar hela tiden efter att utveckla våra referensmätutrustningar och mätmetoder för att kunna svara upp mot industrins behov, både nationellt och internationellt.  I denna strävan samarbetar vi med systerorganisationer i forskningsprojekt och i internationella standardiseringsinsatser.

Mätning av högspänning innebär ofta mycket stora utrustningar som inte lätt kan transporteras till ett kalibreringslaboratorium. Vi erbjuder därför kalibrering på plats även vid de högsta spänningarna för både nationella och internationella kunder.

  • Utveckla högspännings och högströmsmättekniker. Delta i internationell standardisering i IEC och CENELEC. Spjutspetsforskning inom högspänningsmetrologi.
  • Toppmoderna kalibreringar av högspännings och högströmssystem. Den stora storleken hos många högspännings och högströmsmätningssystem har gjort det avgörande för oss att även erbjuda våra kalibreringstjänster på plats hos kunden, över hela världen.
  • Tillhandahålla provningstjänster. Huvudspänningstest internt, verifiering av energimätningssystem i EHVelnät, elektrisk provning av tåg ombord på rullande materiel.
  • Utveckla test och mättekniker och mätinstrument. Specialsydda efter våra kunders behov
Andreas Nilsson

Kontaktperson

Andreas Nilsson

Projektledare

Läs mer om Andreas

Kontakta Andreas
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.