Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Biobaserad materialutveckling från design till uppskalning

Hållbara material spelar en central roll för framtidens hållbara planet och de har en hög efterfrågan men bristande tillgång. RISE snabbar upp processen för att omvandla nya biobaserade material till funktionella och hållbara produkter – i stor skala.

Att skala upp en liten sats av material från labb- till pilotskala innebär en hel del utmaningar och är ofta det stora hindret för många. RISE kan snabbt skala upp biobaserade material genom optimering av produktionsprocessen, något som möjliggör snabba besked kring materialets potential för både akademi och industri. Vi genomför produktion av pilotkörningar i kilogram skala och har stor förståelse för uppskalningseffekter för både materialet och tillverkningsprocessen.

Konkret kan vi snabbt skala upp nya biobaserade material för:

  • Demonstratorer
  • Tester i verklig miljö
  • Användarutvärderingar

Våra projekt är baserade på faser för snabb och enkel planering, iteration och utvärdering. Optimeringen är alltid baserad på krav och prestandaindikatorer, såsom produktprestanda, teknisk genomförbarhet eller miljöpåverkan.

Snabb utvärdering av uppskalningspotential

Genom detta koncept erbjuder vi en snabb utvärdering av biobaserade material följt av tidig användarutvärdering och applikationstester. På detta vis kan du snabbt ta reda på potentialen för din idé samtidigt som vi vid framgångsrika tester kan genomföra uppskalningsförsök i industriell skala (10 – 100 kg) och därmed hjälpa dig att nå en högre TRL/CRL-nivå.

Marielle Henriksson

Kontaktperson

Marielle Henriksson

Projektledare, PhD

+46 10 516 62 58

Läs mer om Marielle

Kontakta Marielle
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.