Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Tjänste­innovation som driver på framtiden

+ Visa mer

Det här gör RISE inom tjänsteinnovation

Berättelse

En cykel kan betyda så mycket

Läs mer

Att lämna sopor på återvinningscentraler ses som något självklart. Men för den som saknar bil eller möjlighet att komma ifrån hemmet kan det vara svårt att ta sig dit. I Borås har RISE undersökt hur sopbekymren i stadsdelen Norrby kan minskas – med hjälp av en cykel.

Berättelse

Panta din plastpåse med mobilen

Läs mer

Plastpåsar i naturen är ett stort miljöproblem. För att minska nedskräpningen finns det nu möjlighet att panta din påse med hjälp av en app till mobilen.

Berättelse

Funktion ersätter produkt i en cirkulär ekonomi

Läs mer
Berättelse

Preventiva insatser för minskad psykisk ohälsa

Läs mer

Se fler berättelser

Visa alla
Berättelse

Framtidens resor kommer vara delade

Läs mer

En app som berättar om du ska cykla eller åka tåg till arbetet. En självkörande bil som kommer och hämtar dig på morgonen. Det här är två exempel som kan bli verklighet i framtiden, när vi köper mobilitet som en tjänst istället för tågbiljetter och egna bilar.

Berättelse

Uppkopplade värmeskåp ger överblick över mattransporter

Läs mer

Centralkök som drivs av offentliga och privata aktörer har svårt att överblicka vad som händer med maten vid transporten till serveringsköket. I ett projekt tillsammans med RISE har företaget Scanbox utvecklat en digital lösning som gör det möjligt att hitta felkällor och försäkra sig om att maten hanteras optimalt.

Berättelse

Smartare städer med medborgarnas hjälp

Läs mer

Hur kan kommuninvånares behov, intressen och synpunkter i det vardagliga livet mötas och matchas med den utvecklingsplanering som pågår i alla städer? Och hur kan medborgarnas förmågor involveras? Uppsala kommun tog hjälp av RISE och fick ett verktyg för en bättre medborgardialog, som används för att identifiera och utveckla nya tjänster.

Utbildning

Kurser och utbildningar inom tjänsteinnovation

Visa utbildningar
Erik Ronne

Kontakt

Erik Ronne

Chef innovation Office

+46 10 516 60 50
erik.ronne@ri.se

Läs mer om Erik