Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Kalibrering – för att veta att det du mäter är rätt

Mätinstrument måste vara tillförlitliga och bör därför kalibreras. Om beslut fattas på felaktiga grunder kan det leda till felaktiga konstruktioner och resultat. För att få tillförlitliga mätinstrument ska man regelbundet kalibrera dem hos ett kalibreringslaboratorium. Kalibreringslaboratoriet jämför mätinstrumentet med ett korrekt mått, det vill säga en spårbar normal.

På RISE utför vi kalibrering inom alla storhetsområden. I flera fall kan vi även utföra kalibrering i din verksamhetsmiljö. Som kund får du nära tillgång till mätteknisk kompetens för flera teknikområden. Vi har lång erfarenhet av inventering av instrumentparker, kravnivåer och mätbehov i industrin.

Vi hjälper dig med att inventera instrumentparker och göra en bedömning av vilka instrument som behöver kalibreras, till vilken omfattning och till vilken noggrannhets­nivå. Kalibrerings­ingenjörerna har åtkomst till hela den spårbarhets­kedja som moderna kvalitetssystem kräver för kalibrering av mätinstrument. Genom att delta i den löpande utvecklingen av ny mätteknik och i internationella jämförelsemätningar kan vi även säkra spårbarheten från de nationella normalerna eller referenserna till dina mätningar – allt under samma tak.

Glöm inte att det är experter som har hand om ditt objekt. RISE personal består av en mix av mättekniker, civilingenjörer, doktorer och forskare, vilket under åren kommer leda till en kontinuerlig utveckling av den kalibreringstjänst som du som kund erhåller. Om du har önskemål om vad det än månde vara, så kan du ställa frågan till din mätingenjör. Högst troligt så finns det alltid någon i organisationen som du kan bolla dina tankar med.

Kontakta oss via formuläret eller ring 010-516 51 01.

Kontakta oss direkt!

CAPTCHA
Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter