Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Marco Lucisano

Marco Lucisano ny chef för RISE division Bioekonomi

09 juli 2018, 06:00

RISE utser Marco Lucisano till ny chef för division Bioekonomi. Marco Lucisano tillträder sin tjänst den 1 augusti.

I den framtida cirkulära bioekonomin kan skogsbaserade, förnybara produkter ersätta många av dagens fossilbaserade. RISE är genom divisionen Bioekonomi en viktig aktör i denna riktning. Vår roll som innovationspartner spänner från regional till internationell samverkan för att lösa industrins nuvarande och framtida utmaningar.

Division Bioekonomi arbetar längs hela kedjan från råvara till färdiga biobaserade material, kemikalier och bränslen. Divisionens pilotanläggningar och andra testbäddar spelar en viktig roll för att skala upp processer för att framställa dessa.

Marco Lucisano är född 1973 i Italien, har en civilingenjörsexamen i kemiteknik och doktorerade 2002 med avhandlingen ”On Heat and Paper: From Hot Pressing to Impulse Technology” vid KTH. Marco Lucisano har arbetat inom institutssektorn sedan 2004 och kommer närmast från en tjänst som Vice President, Papermaking & Packaging vid RISE.

- Det ska bli mycket roligt att fortsätta utvecklas tillsammans med kollegorna på RISE Bioekonomi. Jag är övertygad om att RISE, med vårt starka nätverk inom industri och akademi, är en av de mest spännande innovationsmiljöerna i omställning till en cirkulär biobaserad ekonomi, säger Marco Lucisano.

- Jag är jätteglad att kunna utse Marco Lucisano till chef för RISE division Bioekonomi. Marco Lucisano har en lång erfarenhet från institutssektorn, har framgångsrikt drivit stora forskningsprojekt och visat hur trend- och omvärldsanalys kan användas för att driva affärer, säger RISE vd Pia Sandvik.