Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Om Forskningsprogram Bioekonomi

Samarbete inom industrin är en förutsättning för den framtida ekonomi där förnybara råvaror som skog och växter ersätter allt fler fossilbaserade råvaror och ändliga resurser.

Världen förändras snabbt, samarbete och nätverk är nyckeln

I förändring är ny kunskap en framgångsfaktor, med rätt kunskap kan branschledare skapas. I några projekt samlas olika företag i värdekedjan, till exempel skogsföretag, massafabriker och pappersproducenter. I andra samarbetar insamlare av matavfall, bioraffinaderier och företag som säljer smörjmedel och bränslen. Även kunskap från producenter av tillsatser och utrustning som bidrar till effektivare processer bjuds in. Många partner är multinationella med stark svensk närvaro, andra finns på andra kontinenter. I Forskningsprogram Bioekonomi lär alla nytt och utvecklas. Att rusta tillsammans i ett nätverk är att rusta sig bättre för de kommande utmaningarna. 

Klicka på "Syfte och vision" till höger för att läsa om de drivkrafter som deltagarna i programmet har gemensamt.

Klicka på "Patent och rättigheter" för en förklaring av hur vi navigerar kring immateriella tillgångar för att alla ska bli nöjda.

Läs mer om hur vi forskar och utvecklar vår projektledningsmodell under "Projektmodell för forskning".

Alla projekt hållbarhetsdeklareras, inte alla efter samma mall utan på en relevant nivå, läs mer under "Hållbarhetsdeklarerade projekt".

Caroline Ankerfors

Kontaktperson

Caroline Ankerfors

Enhetschef

+46 76 876 71 49

Läs mer om Caroline

Kontakta Caroline
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.