Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
VDA19 kurs

Teknisk renhet enligt VDA19.1 och VDA19.2

RISE i Mölndal ger i samarbete med Fraunhofer IPA och föreläsaren Dr-Ing. Markus Rochowicz denna 1,5 dagars utbildning i teknisk renhet. Kursspråk engelska.

Mål

Utbildningen gör det möjligt för deltagarna att förstå innebörden av renhetsanalyser enligt VDA 19.1 (inspection of technical cleanliness). Den ger även bakgrund till renhetsinspektioner, förklaring till hur man agerar när renhetskrav finns, samt åtgärder för att förhindra nedsmutsning tas upp.

Standarden VDA-19.2 (technical cleanliness in assembly) gås igenom och övergripande renhetsplanerings- och optimeringsprocesser delas upp och förklaras i mindre, mer hanterbara delar. Det gör det möjligt för deltagaren att självständigt och systematiskt ta itu med teknisk renhet i montering samt att identifiera under- eller överdriven renhetsåtgärd. 

Målgrupp

Konstruktörer, arbeten med kvalitetssäkring, inköp och säljare inom fordonsindustrin samt dess underleverantörer. Även personal inom hydraulik, flyg och rymd är lämplig målgrupp

Kursspråk

Engelska

Övrigt

Kurstiderna är 09:00-16:30 dag 1 och 08:30-13:00 dag 2, inklusive lunch. 

Deltagaren bokar och betalar eventuell logi själv. 

I kursavgiften ingår lunch båda dagarna, dokumentation samt middag i centrala Göteborg dag 1. Medlemmar i Centrum för Renhet (CFR) erhåller rabatterat pris.

Intresseanmälan

CAPTCHA

* Obligatoriskt

Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Talare
Program
Talare
Markus Rochowicz

Markus Rochowicz

Dr-Ing. , Fraunhofer IPA

Dr-Ing. Markus Rochowicz arbetar sedan 2008 som gruppchef för renhetsteknik på avdelningen för ultraren produktion och mikrotillverkning på institutet Fraunhofer IPA i Stuttgart.

Han ansvarar för utvecklingen av Teknisk renhet som en analys-, konsult- och utbildningstjänst på Fraunhofer IPA och de nuvarande standarderna för teknisk renhet: VDA 19 del 1 och 2 samt ISO 16232 har utvecklats under hans ledning

Program

Dag 1: 09.00-16.30 + middag kl 18.30
Dag 2: 08.30-13.00, inklusive lunch kl 12.00
Detaljerat program, se Preliminär Agenda nedan.

Preliminär Agenda (pdf, 84.35 kB)

Caiza Persson

Kontaktperson

Caiza Persson

Laboratorieingenjör

+46 10 228 47 23

Läs mer om Caiza

Kontakta Caiza
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.