Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Fordonsglas

I dagens fordonsglas integreras mer och mer teknik och lättare konstruktioner efterfrågas, samtidigt som kvalitet och säkerhet måste bibehållas. RISE kan som er innovationspartner hjälpa till med utvecklingen av framtidens fordonsglas.

Innovativa lösningar

Integrerad teknologi och smarta lösningar blir allt vanligare i fordonsglas. Vi arbetar bland annat med:

  • interaktionstekniker
  • integrerad elektronik och styrsystem
  • sensorer och Internet of Things
  • laminering och inkapsling
  • transparenta ytbeläggningar.

Lättare glaskonstruktioner i fordon för ökad räckvidd och minskad miljöpåverkan är också allt mer efterfrågat. Tunna och starka glas är ett av våra styrkeområden där vi kan erbjuda unik expertis och laboratoriemiljö.

Prototyper visar vad som är möjligt

Vi arbetar med att ta fram prototyper som ett viktigt verktyg för att demonstrera de möjligheter som finns med glas. Här kan vi hjälpa er testa olika idéer av adderad funktionalitet, tunna starka konstruktioner och kombinationer med andra material.

Kvalitetskontroll, skadeutredning och ytanalyser

RISE kan också hjälpa er med kvalitetskontroll, skadeutredningar och ytanalyser. Vi kan analysera glasets sammansättning, mäta inbyggda spänningar i glas, mäta vidhäftningsförmåga, testa glasets hårdhet och reptålighet, bestämma orsaken till glasbrott etc.

Vårt erbjudande

Vi har lång erfarenhet av att arbeta med industrin både i direkta uppdrag och i forsknings- och utvecklingsprojekt. Vi är en oberoende resurs som kan arbeta konfidentiellt. Om så önskas tar vi på oss projektledarskapet så att er dagliga verksamhet kan fortgå ostört.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.