Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Webbinarium: Mobil korrosionsprovning av material för fordonsindustrin

Det finns många nya utmaningar när det gäller att välja material för fordonsapplikationer. Lättvikt och design blir allt viktigare, i och med strängare krav avseende koldioxidutsläpp, och den snabba utvecklingen av material och materialkombinationer inom elektrifiering av fordon. Dessa förändringar medför ett ökat behov av att testa och utvärdera nya material och koncept, liksom att testa mer traditionella lösningar. Välkommen till ett kostnadsfritt webbinarium om fordonskorrosion och RISE mobila testbädd för fordonskorrosion.

Vid arbete med produktutveckling inom fordonsapplikationer är accelererad korrosionsprovning i laboratoriemiljö viktigt för att undersöka och jämföra korrosionsbeständigheten hos material, materialkombinationer, ytbehandlingar, med mera. Testerna är vanligtvis standardiserade och resultaten från olika studier kan jämföras. Men, på grund av vägmiljöns komplexitet kan resultaten från accelererade provningar inte direkt översättas till vad som händer i en verklig vägmiljö.

Mobil testbädd för fordonskorrosion

RISE har en unik testanläggning för fordonskorrosion. En mobil testbädd bestående av 10 lastbilssläp i trafik mellan Stockholm och Göteborg, en av världens mest korrosiva vägmiljöer.

Under det här webbinariet kommer vi att ge dig en introduktion till hur Mobil testbädd för fordonskorrosion fungerar och dela resultat från flera studier utförda vid RISE, relaterade till mobil exponering på trailers i Sverige och världen. Du får också praktiska exempel på fördelarna med denna typ av exponering jämfört med laboratorieexponering och möjligheten att ställa frågor och diskutera med andra intressenter och experter.

Observera att webbinariet kommer att hållas på engelska. 

Om webbinariet

När: 8 september, 2021

Tid: 10.00 - 10.40 

Var: Digitalt, kostnadsfritt att delta men anmälan krävs

Anmäl dig här

Program

10.00 Välkommen till webbinariet, Oliver Rod, vice divisionschef för Material och produktion och avdelningschef för korrosion, RISE

10.05 Presentation av RISE mobila testbädd för fordonskorrosion, Bo Rendahl, senior forskare på RISE med lång erfarenhet av fordonskorrosion

10.20 Frågor och diskussion, alla deltagare

10.35-10.40 Sammanfattning, Olivier Rod

Carolina Schneiker

Kontaktperson

Carolina Schneiker

Seniorforskare

Läs mer om Carolina

Kontakta Carolina

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Bo Rendahl

Kontaktperson

Bo Rendahl

Senior specialist

Läs mer om Bo

Kontakta Bo

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.