Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Virtuellt frukost­seminarium om Världsmetrologidagen

Vill du veta mer om hur mätteknik påverkar den globala handeln? Boka in onsdagen den 20 maj i kalendern då vi uppmärksammar världsmetrologidagen 2020.

Världsmetrologidagen firas årligen till minne av undertecknandet av meterkonventionen år 1875. Meterkonventionen utgör grunden för det gemensamma måttsystemet SI som används över hela världen. Årets Värdsmetrologidag har temat ”mätningar för global handel” och valdes för att skapa medvetenhet om den viktiga roll som mätning spelar för att underlätta rättvis global handel, säkerställa att produkter uppfyller standarder och förordningar samt våra kunders förväntningar om kvalitet.

Under seminariet gästas vi av ordförande i Euramet, Hans Arne Frøystein som bidrar med en presentation med titeln: "Advanced metrology research for industrial innovation and societal challenges". Dessutom kommer Stefan Nord, forsknings och affärsutvecklare på RISE berätta om vikten av mätteknik för automatiserade transporter samt Karin Cedergren, forskare på RISE om det nya kilogrammet.

Anmäl dig här

Seminariet är kostnadsfritt och ges som ett digitalt seminarium. Videolänk finns i anmälningsformuläret. Du kommer att kunna se och höra presentationerna, och har dessutom möjlighet att ställa frågor i en chatt eller vid frågestunden. 

Koppla upp dig till seminariumet


Information om evenemanget

Datum: 20 maj

Tid: 08:30-10.00

Plats: digitalt seminarium

Jan Johansson

Kontaktperson

Jan Johansson

Senior forskare

+46 10 516 55 04
jan.johansson@ri.se

Läs mer om Jan