Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Software development

Funktionssäkerhet för vägfordon - Mjukvaruutveckling

Den internationella standarden ISO 26262:2018 används för att säkerställa att de elektriska/elektroniska (E/E)-system som används i säkerhetsrelaterad funktionalitet i vägfordon är pålitliga. Denna kurs fokuserar på livscykeln för mjukvaruutveckling i ISO 26262.

Kursens mål är att ge mjukvaruutvecklare inom fordonsindustrin en grundläggande förståelse för de delar av ISO 26262 som är mest relevanta för dem. Som uppföljning till översiktskursen i ISO 26262 går denna kurs djupare in i främst del 6 av standarden - Produktutveckling på mjukvarunivå, men täcker även krav i delarna 5, 7, 8 och 9 som är relaterade till mjukvaruutveckling.

Målgrupp

Kursen passar främst ingenjörer som jobbar med, eller kommer att jobba med, utveckling av E/E-system i vägfordon.

Förkunskapskrav

Kursen Funktionssäkerhet för vägfordon - Översikt (ISO 26262:2018) eller motsvarande kunskaper. Deltagaren bör ha allmän erfarenhet av att jobba som ingenjör med inbyggda E/E-system.

Språk

Kursen hålls på engelska om någon av deltagarna inte pratar svenska. Kursmaterialet är på engelska.

Många deltagare från ert företag?

Företag som vill registrera minst fem medarbetare kan få en rabatt på kursavgiften. Vi kan även hålla kursen enbart för ert företag där vi gemensamt bestämmer tid och plats. Kontakta kursansvarig för ytterligare information och för en offert.

Övrigt

Funktionssäkerhet för vägfordon - Översikt kan utföras under en förmiddag samma dag som denna kurs som då görs på eftermiddagen. Då kan båda göras under en heldag.

Vi kommer att publicera bestämda kurstillfällen för denna kurs som då äger rum i Göteborg vid två tillfällen i år, ett under våren och en under hösten 2023.

Mer info kommer snarast.

Intresseanmälan

Är du intresserad av utbildning inom detta område? Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt

Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Ted Strandberg

Kontaktperson

Ted Strandberg

Projektledare

+46 10 516 60 93

Läs mer om Ted

Kontakta Ted
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.