Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Kalibrering av längdgivare vid riksmätplats

Riksmätplatsen för längd- och dimensionsmätteknik erbjuder kalibrering av noggranna längdgivare med upplösning ner till 0,01 micrometer.

Syfte

Riksmätplatserna har som uppgift att upprätthålla de nationella referensnormalerna för varje storhet och att föra vidare mätteknisk kompetens och spårbarhet till svensk industri och samhället i övrigt. De nationella referensnormalerna utgör den högsta nivån av spårbarhet i Sverige.

Kalibrering vid en riksmätplats uppfyller alla typiska krav på spårbarhet och ackreditering som vanligt förekommer inom industri och samhälle.

Metod

Vi utför kalibrering av noggranna längdgivare (linjärgivare, draglinegivare, induktiva givare, mikrokatorer, mätklockor, vippindikatorer, extensometrar mm) där upplösningen kan vara ner till 0,01 µm. Givarna kan vara med eller utan mätkraft och visning i mm (µm) eller volt (mV). Vi utför även kalibrering av givare med lägre noggrannhet och/eller med längre slaglängd upp till 2 m exempelvis draglinegivare.

Leveranser

Resultatet rapporteras i ett digitalt kalibreringsbevis på svenska eller engelska som anger att kalibreringen utförts vid en riksmätplats. 

Beställning

Beställning skickas till risekalibrering@ri.se, eller genom förfrågan via ärendehantering i vår kundwebbplats för kalibrering.

Kundwebbplats för kalibrering

Fakta

Tjänst

Kalibrering av noggranna längdgivare vid riksmätplats

Storhetsområde

Längd och geometri

Område

Kalibrering, Metrologi och mätteknik

Leveransnivå

Riksmätplats

Pris

Pris vid förfrågan.

Förberedelser

Var vänlig kontrollera att tillbehör som avläsningsenhet, kablar och mätspetsar skickas in med objektet vid kalibreringstillfället.

Marianne Äremann

Kontaktperson

Marianne Äremann

Tekniskt ansvarig

Läs mer om Marianne

Kontakta Marianne

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Agneta Jakobsson

Kontaktperson

Agneta Jakobsson

Ställföreträdande teknikområdes ansvarig

Läs mer om Agneta

Kontakta Agneta

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.