Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Certifiering av ledningssystem för vägtrafiksäkerhet

Trafiksäkerhet är en fråga som inte bara angår organisationer som utför transportarbete, utan i hög grad även köpare och beställare av transporter liksom alla som rör sig i trafikmiljön.

Syfte

En internationell standard

ISO 39001 är en internationell standard för arbete med vägtrafiksäkerhet. Standarden kan ses som ett komplement till lagstiftningen inom området, med målet att få en säkrare trafikmiljö.

Standarden omfattar allt från organisationens förståelse för trafiksäkerhet med ledarskap, personalpolitik och kompetensfrågor, underhåll av fordon, attityd och beteende på vägen samt planering och åtgärder.

Genom tredjepartscertifiering enligt internationella standarder underlättas samarbete mellan organisationer och företag i en alltmer global värld. Många företag väljer att integrera flera olika ledningssystem i ett verksamhetssystem. RISE Certifiering kan erbjuda samordnade revisioner för bl.a. kvalitet, miljö, arbetsmiljö och även för trafiksäkerhet.


Vad innebär certifiering av ledningssystem för trafiksäkerhet?
Certifieringen innebär att ett ackrediterat certifieringsorgan regelbundet granskar företagets ledningssystem för trafiksäkerhet och tillämpningen av detta. Granskningen görs mot ISO 39001 ”Road traffic safety (RTS) management systems”. Trafiksäkerhetsstandarden kan tillämpas på alla typer av organisationer som utför något transportarbete, både privata och offentliga som påverkar eller påverkas av vägtrafiksystemet.

Ett certifierat ledningssystem för trafiksäkerhet enligt ISO 39001 skapar förutsättningar för organisationens långsiktiga framgång i trafiksäkerhetsarbetet och skapar nytta såväl inom organisationen som för dess kunder och samhället i övrigt.

Metod

En oberoende ackrediterad överenskommelse med specifika krav för certifiering av ledningssystem för vägtrafiksäkerhet säkerställs genom en inledande revision, årliga uppföljande revisioner samt omcertifieringsrevision var tredje år.

Leveranser

När organisationen uppfyller kraven för certifiering av ledningssystem för vägtrafiksäkerhet enligt ISO 39001 utfärdas certifikatet.

Mer information

Beställning

Skicka in en offertförfrågan

Offertförfrågan

Fakta

Tjänst

Certifiering av ledningssystem för vägtrafiksäkerhet - ISO 39001

Certifiering

Certifiering ledningssystem

Område

Certifiering

Leveransnivå

Ackrediterad

Pris

Pris vid offertförfrågan

Förberedelser

Inga förberedelser krävs

Kontaktperson

Amar Hondo

Certifieringsingenjör/Försäljning

Läs mer om Amar

Kontakta Amar

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontaktperson

Per Lindberg

Senior Revisor

Läs mer om Per

Kontakta Per

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.