Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

3-punktsböj av polymerer och gummimaterial

Ett materials mekaniska egenskaper är mycket viktiga att veta för att kunna designa en produkt som ska hålla för den specifika applikationens laster.

Syfte

För att kunna förstå om ett material håller för en viss last i en applikation krävs att de mekaniska egenskaperna hos materialet är kända. Dessa egenskaper, exempelvis vid böjning kan tas fram genom mekanisk provning. 

Om ett materials mekaniska egenskaper är kända är det möjligt att utifrån detta välja det perfekta materialet för applikationen utifrån dess hållfasthetskrav. 

Metod

För att undersöka de mekaniska egenskaperna används en dragprovmaskin. Vi har tillgång till en mängd olika utrustningar, vilken utrustning som används bestäms utifrån vilken typ av provning som ska genomföras. 

Leveranser

Efter avslutad provning levereras en rapport med provresultaten. Beroende på vad som efterfrågas skräddarsys provningen utefter kundens behov. 

Beställning

Beställ via kontaktpersonerna nedan

Fakta

Tjänst

3-punktsböj av polymerer och gummimaterial

Område

Plast, Materialomställning

Standarder

Provningen kan utföras enligt standarder på kundens önskemål. 

Pris

Pris vid offertförfrågan

Förberedelser

Kunden kan antingen lämna in färdiga provstavar av materialet som ska testas, alternativt grundmaterial så tillverkar vi provstavar. 

Christian Carlsson

Kontaktperson

Christian Carlsson

Enhetschef

Läs mer om Christian

Kontakta Christian

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.