Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
System av system för effektiva räddningsinsatser och mobilitet i städer

System av system för effektiva räddningsinsatser och mobilitet i städer

Genom att integrera globala och nationella initiativ för system-av-system syftar detta projekt till att utveckla system-av-system-metoder för räddningsinsatser, inklusive arkitektur, modellering, simulering och integration.

Optimala räddningsinsatser är viktiga för smart mobilitet i städer och Nollvisionen. Innovativa teknologier som uppkopplade fordon och infrastruktur, avancerad medicinteknik och artificiell intelligens har möjliggjort nya lösningar för räddningsinsatser.
För att åstadkomma mer effektiva räddningsinsatser behövs dock ett smidigt samarbete mellan flera system, inklusive infrastrukturplanerare, trafikoperatörer, sjukvården och larmcentralen.

Detta utgör ett komplext socio-tekniskt system som är ett typiskt tillämpningsområde för system-av-system och som är bortom dagens systemmetoder. Genom att integrera globala och nationella initiativ för system-av-system syftar detta projekt till att utveckla system-av-system-metoder för räddningsinsatser, inklusive arkitektur, modellering, simulering och integration.

Som sådant kommer projektet att leverera ett effektivt system-av-system för räddningsinsatser som förbättrar mobilitet i städer vid trafikolyckor. Det kommer också att bidra till utveckling av framstående kunskapsbas i Sverige och utbildning av specialister inom området system-avsystem.

 

Sammanfattning

Projektnamn

SoSER

Status

Avslutat

Region

Region Stockholm, Västra Götalandsregionen

RISE roll i projektet

Deltagare

Projektstart

Varaktighet

3 år

Total budget

10,416,000 SEK

Partner

Chalmers, EVAM, Medfield diagnostics, VTI, Uppsala Universitet , WSP, Fellowbot AB

Finansiärer

Vinnova

Koordinator

Projektmedlemmar

Lei Chen

Kontaktperson

Lei Chen

Senior Researcher

Läs mer om Lei

Kontakta Lei
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.