Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Statistiskt visualiseringsprojekt med Regionförbundet Sörmland

Tillsammans med Regionförbundet Sörmland ska en interaktiv hemsida skapas där historisk data visualiserar de kommunspecifika sambandmodeller som regionen och dess politiker arbetar med, för att locka till och främja diskussioner.

Det finns idag en mängd material och data som genom visualisering kan bli otroligt mycket enklare att ta till sig och skapa en förståelse kring. Vilken visualisering passar till de olika dataseten och vad uppfattar användaren kring de olika visualiseringarna. Hur kommuniceras komplex data och samband på ett lättbegripligt sätt för personer utan expertkunskap inom ämnet.

Användaren ska kunna se hur olika datakällor och parametrar påverkar varandra, och användaren kan själv välja vilket samband och datakälla som ska förändras. Det ska exempelvis vara möjligt att se hur en befolkningsökning påverkar antalet sysselsatta, ohälsa, bostadspriser och näringslivet inom någon av regionens kommuner; och detta på ett väldigt smidigt och lättbegripligt sätt.

Utmaningen ligger i hur användaren faktiskt använder visualiseringen och vad denne utläser ur den, och vilka frågor den väcker; stämmer det överens med vad Regionförbundet Sörmland vill säga med sambandsmodellen.

Hemsidan och visualiseringarna är inget planeringsverktyg utan ska enbart främja diskussioner och eftertänksamhet hos användaren. 

Sammanfattning

Projektnamn

Sörmlandsstrategin

Status

Avslutat

Region

Region Östergötland

RISE roll i projektet

Projektdeltagare

Projektstart

Varaktighet

6 månader

Partner

Regionförbundet Sörmland

Finansiärer

Regionförbundet Sörmland

Bidrar till FN:s hållbarhetsmål

11.Hållbara städer och samhällen

Kontaktperson

Daniel Eriksson

Research engineer

Läs mer om Daniel

Kontakta Daniel
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.