Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

SMARTER-SI

EU-projektet SMARTER-SI har testat en ny produktionsplattform för mikrosystem. Plattformen kommer att erbjuda små- och medelstora företag och ”mid cap”- företag hjälp att tillverka små och medelstora volymer. Projektet koordinerades av HAHN-SCHICKARD i Villingen-Schwenningen.

Mål med projektet

Det internationella konsortiet med sju forskningsinstitut i Tyskland, Schweiz, Spanien, Irland och Sverige, samt sju internationella företag och andra partners, har satt som mål att skapa en gemensam plattform för att producera smarta system i små kvantiteter. Denna plattform är tänkt att användas av (SMF) små- och medelstora företag att få sina produktinnovationer förverkligade till låg kostnad. Elva produktidéer har framgångsrikt genomförts under projektet. 

Målgrupp

Projektet bygger på idén att sammanföra befintliga teknikkomponenter med hög TRL-nivå (technology readiness level) som tagits fram av projektets partners i tidigare projekt för att kunna erbjuda gemensamma lösningar.

Många av dessa komponenter och delsystem har redan testats i praktiken vilket medför att projektet kan fokusera på nödvändiga anpassningar och/eller optimeringar av lämplig produktionsprocess. Sammanlagt elva företag har använt tjänsten under projekttiden. Alla små- och medelstora företag med en ny produktidé kan vara en lämplig partner i plattformen. 

Mer information

Vill du veta mer om plattformen? Kontakta oss och/ eller läs mer på projektets och plattformens webbplats.


Sammanfattning

Projektnamn

SMARTER-SI

Status

Avslutat

RISE roll i projektet

Arbetspaketsledare

Projektstart

Varaktighet

3-år

Partner

Hahn-Schickard , CiS, CSEM , IKERLAN , IPHT , RISE, TNI , Martin Christ , ConSens , ELS, IL Metronic , Ingenasa , microLIQUID, TechnoLab , VDI/VDE-IT

Projektets webbplats

Koordinator

Projektmedlemmar

Hans Grönqvist

Kontaktperson

Hans Grönqvist

Läs mer om Hans

Kontakta Hans

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.