Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Smart Housing Småland arbetar med innovationer i glas och trä i byggande och boende
Foto: Bläck

Smart Housing Småland – stärker kon­kurrens­kraft inom trä och glas

Smart Housing Småland är en accelerator och katalysator för näringslivet och en motor i det regionala innovations- och tillväxtsystemet kring Smålands styrkeområden trä och glas. Uppgiften är att stärka konkurrenskraft och tillväxt genom att skapa goda samarbeten mellan samhällets alla aktörer både på ett nationellt och internationellt plan.

Smart Housing Småland är en accelerator och katalysator för näringslivet och en motor i det regionala innovations- och tillväxtsystemet formerat kring Smålands styrkeområden trä och glas.

Uppgift
Uppgiften är att stärka regionens konkurrenskraft och hållbar tillväxt genom att skapa goda samarbeten mellan samhällets alla aktörer både på ett nationellt och internationellt plan. Det gör vi bland annat genom ett antal erbjudanden inom innovation & utveckling, projekt, temagrupper, lärande och internationalisering.

Utmaningar
Smart Housing Småland möter ett flertal utmaningar; behovet av nya bostäder, behovet av att bygga yteffektivt, flexibelt, modernt, energieffektivt och hållbart. Vi bygger i samverkan med näringsliv, akademi och offentlighet en innovationsmiljö där man, med användaren i centrum, skapar smart boende och hållbar byggd miljö i kombinationen mellan trä och glas.

Vinnväxt-vinnare
2013 blev Smart Housing Småland en av vinnarna i Vinnovas Vinnväxttävling och fick tio års finansiering med målet att etablera en nationellt och internationellt stark och attraktiv innovationsmiljö.

Organisation
Smart Housing Småland leds av RISE i tätt samarbete med Träcentrum samt en styrgrupp och referensgrupp. I satsningen står även ett stort antal företag i hela Småland, samtliga tre länsstyrelser och regionförbund, Linnéuniversitetet och Jönköping University.

Sammanfattning

Projektnamn

SHS, Smart Housing Småland

Status

Pågående

Region

Region Jönköpings län, Region Kalmar län, Region Kronoberg

RISE roll i projektet

Processledare

Projektstart

Varaktighet

10 år

Total budget

188 Mkr

Partner

Träcentrum, Linnéuniversitetet, Jönköping University, Smart Housing Småland är en innovationsmiljö som leds av RISE i tätt samarbete med Träcentrum, Linnéuniversitetet och Jönköping University.

Finansiärer

Vinnova, Region Jönköpings län, Regionförbundet i Kalmar län, Region Kronoberg, Länsstyrelsen i Jönköpings län, Länsstyrelsen i Kalmar, Länsstyrelsen i Kronobergs län

Projektets webbplats

Koordinator

Projektmedlemmar

Evenemang

Prenumerera på SHS nyhetsbrev och inbjudningar här.

Bidrar till FN:s hållbarhetsmål

9.Hållbar industri, innovationer och infrastruktur
11.Hållbara städer och samhällen
12.Hållbar konsumtion och produktion

Kontaktperson

Linda Kummel

Enhetschef

+46 10 516 69 33

Läs mer om Linda

Kontakta Linda
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.