Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Person framför datorskärm med penna i handen
Foto: Josefa Ndiaz

Skola Hemma

I samband med coronautbrottet startades ett samarbete för att sammanställa stöd till skolor om distansundervisning på den nya webbplatsen skolahemma.se.

Webbplatsen skolahemma.se lanserades i mars 2020, och är en samlad plats dit skolpersonal kan vända sig för att hitta vidare till myndighetsinformation, pedagogiskt material och stöd för att kunna undervisa på distans med digitala verktyg. Under den första veckan efter lansering laddades stödmaterial från webbplatsen ned ca 50 000 gånger och projektet har fått stor spridning i sociala kanaler. 

Skola Hemma startade efter en överenskommelse mellan Skolverket och RISE. Sidan upprätthålls av RISE i samverkan med följande partners: Skolverket, Sveriges kommuner och regioner, Swedish Edtech Industry, Utbildningsradion, Skolforskningsinstitutet, Specialpedagogiska Skolmyndigheten, Göteborgsregionen, Prinsparets stiftelse, Myndigheten för yrkeshögskolan.

Under maj 2020 arrangerades konferensen Skola Hemma. 
Konferensen var en heldag av reflektioner, kunskap, inspiration och framåtblickande. Hur har det gått att hantera undervisning och elever på distans under coronapandemin, och vad händer framöver? Hur kan vi planera för kontinuitet och hållbarhet framöver, samtidigt som vi hanterar nuet? Vilket stöd finns att få? Hur gör kollegor på andra håll? Du kan se klipp från konferensen på UR Samtidens sida.

I juni 2021 arrangerades konferensen Utmanande undervisning – hur gör vi i höst?
Efter femton månader av utmanande undervisning blickade vi både bakåt och framåt genom en direktsänd digital konferens den 17 juni, samarrangerad av UR och RISE. Medverkade gjorde Skolverket, SKR, SPSM och RISE. Konferensen spelades in och kan nu ses i sin helhet på UR Play.

Sandra Wissting

Kontaktperson

Sandra Wissting

+46 73 331 54 26

Läs mer om Sandra

Kontakta Sandra
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.