Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

SCENE (Scenario System) - framtidens Jordbruk och livsmedel 2040

Detta projekt skapar det seriösa spelet SCENE, med en första version inriktad på framtidens Jordbruk och livsmedel 2040. SCENE är ett verktyg för simulering av framtiden som använder tekniker från nöjesvärlden och framtidsanalys för att engagera deltagare i att aktivt utforska olika framtider.

SCENE spelas genom att 5 deltagare ikläder sig en roll som Företag, Intresseorganisation, Policy eller Allmänhetens röst, för att utforska två framtidsscenarion och på vägen fatta beslut för att nå sin organisations långsiktiga mål.

SCENE kan spelas för att testa visioner, strategier, policy och lösningar på praktiska problem då deltagarna engagerar sig och upplever scenarion och framtidsorienterat systemtänkande. SCENE kan spelas som en halvdagsövning för en snabb framtids-exposé, eller ingå i ett mer skräddarsytt erbjudande efter behov.

SCENE är en utseende- och innehållsanpassning från förlagan Scenario Exploration System (SES), skapat av © Europeiska kommissionens Joint Research Centre och är tillgängligt enligt Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License. SES belönades med priset Most Significant Futures Works 2016 och har flera versioner såsom ”Sustainable Transitions”, samt många efterföljare som t.ex. ”Mobility is a Serious Game”, som också går att spela hos RISE.

Sammanfattning

Projektnamn

SCENE - Jordbruk och livsmedel 2040

Status

Avslutat

RISE roll i projektet

Projektägare

Projektstart

Varaktighet

2019-12-31

Projektmedlemmar

Bidrar till FN:s hållbarhetsmål

3.Hälsa och välbefinnande
12.Hållbar konsumtion och produktion
Daniel Bengtsson

Kontaktperson

Daniel Bengtsson

Senior Projektledare

Läs mer om Daniel

Kontakta Daniel
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.