Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
swennis bild

Innovationstjänster för små och medelstora företag

Innovationstjänster ökar din långsiktiga konkurrenskraft. Vi hjälper ditt företag att lyckas bortom dagens affär och utveckla er som företag. Deltagare i projektet coachas att stärka sin förmåga att skapa nya innovationer som ger verkligt värde för befintliga och nya kunder.

Enterprise Europe Networks innovationstjänster är ett kostnadsfritt erbjudande till små och medelstora företag så de kan stärka sin innovationsförmåga. I en snabbt föränderlig värld behöver företag ständigt utvecklas och förnya sin verksamhet för att överleva på en allt tuffare global marknad.

Tillsammans ser vi till att ditt företag klarar av att generera, utveckla och lansera nya tjänster, processer, produkter, samt affärs- och organisationsmodeller för att möta framtidens utmaningar. Vi hjälper er att göra en nulägesanalys och tillsammans identifierar vi områden där ni önskar bli starkare.

Det är viktigt att innovera inom flera områden. Förutom produkter och tjänster är även affärsmodeller, organisationsmodeller och nya processer möjliga att förnya. Innovationer kan vara kontinuerliga små förbättringar eller mer radikala grepp. I detta projekt coachar vi företagen att se innovation i ett helhetsperspektiv. Det innefattar bland annat: innovationsstrategi, organisation och ledarskap och innovationsprocessen.

Coachning eller key account manager

Vi erbjuder två tjänster. Den ena tjänsten hjälper företag att långsiktigt stärka sin innovationsförmåga, den andra tjänsten är kopplad till de företag som får sin EU-ansökan godkänd.

  • Coachning: Företag erbjuds kostnadsfritt 7-10 dagars innovationsledning. Först genomförs en nulägesanalys. Utifrån den coachas företagen att bygga upp sin förmåga inom valda områden.
  • Key account manager (KAM): Företag som fått finansiering från EU:s Horizon 2020 program EIC Accelerator tilldelas en KAM som efter en behovsanalys hjälper företaget att välja en internationell affärscoach. 

Vem kan söka

Företaget ska ha en tillväxtambition, potential för internationalisering och en vilja att stärka sin innovationsförmåga.

Du bör dessutom ha:

  • En daglig fungerande verksamhet på plats
  • Minst fem anställda, men helst över tio 
  • Våga, orka och kunna agera på resultaten

Välkommen att kontakta oss för mer information.

Se vår film om innovationsledning

Sammanfattning

Projektnamn

Swennis 2020-21

Status

Pågående

RISE roll i projektet

projektledare

Projektstart

Varaktighet

2021-12-31

Total budget

874 024 euro (2020-21)

Partner

Invest in Skåne, LTU Business

Finansiärer

EU Horizon 2020

Projektets webbplats

Koordinator

Projektmedlemmar

Bidrar till FN:s hållbarhetsmål

5.Jämställdhet
8.Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt
9.Hållbar industri, innovationer och infrastruktur
12.Hållbar konsumtion och produktion
17.Genomförande och globalt partnerskap
Christin Vännman

Kontaktperson

Christin Vännman

Forskare

Läs mer om Christin

Kontakta Christin
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.