Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
RISE ICE ArctiqDC Northern light

Arctiq Data Center

Arctiq-DC syftar till att stärka den regionala datacenter-branschens produkter, tjänster, lösningar och erbjudande till kunder utanför regionen, nationellt eller internationellt.

Målet med projektet är att stärka den regionala datacenter-branschens produkter, tjänster, lösningar och erbjudande till kunder (parter) utanför regionen, nationellt eller internationellt. Detta ska göras genom att demonstrera och med mätningar visa och
bevisa att; investera och drifta datacenter i Arktiska regioner har låga och bland de lägsta investerings- och driftskostnaderna i världen med avseende till kylning och kraftdistribution.

Nyttan med projektet är utveckling, test och demonstration av unik teknik som går att genomföra effektivt i den Arktiska regionen. Demonstrationerna och utvärderingsresultatet kan användas länge efter projektets slut i marknadsföring av platser och tjänster/produkter. Regionala produktbolag, både stora och SME:er, kommer att kunna leverera lösningar och produkter till sina kunder baserat på resultat från projektet. Rapporter och demonstrationer kommer göras inom områdena:

- Frikyla i kallt klimat
- Kraftdistribution
- Värmeåtervinning
- IT-driftautomation och applikationer på distans
- Förstärkt datacenterbransch

Dokument

Rapport - Elkvalitet (pdf, 736.85 kB)

Rapport - Fiskodling (pdf, 1.21 MB)

Rapport - Latency (pdf, 9.8 MB)

Bidrar till FN:s hållbarhetsmål

7.Hållbar energi för alla
9.Hållbar industri, innovationer och infrastruktur
11.Hållbara städer och samhällen
17.Genomförande och globalt partnerskap
Mattias Vesterlund

Kontaktperson

Mattias Vesterlund

Projektledare

+46 10 228 44 41

Läs mer om Mattias

Kontakta Mattias
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.