Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Enig - nätverk för energieffektivisering

Genom nätverket Enig får du tillgång till experter, verktyg och utbildningar som hjälper dig och din organisation att minska energi- och produktionskostnaden i era processer.

Enig är ett nätverk med syfte att samla, sprida och skapa kunskap om effektiv energianvändning för svensk tillverkningsindustri, oavsett bransch.

Nätverket möjliggör ett branschöverskridande samarbete inom gemensamma intresseområden, som ventilation, värme, komfortkyla, belysning, tryckluft med mera.

Använd Enig som din kunskapsbank och bollplank när du behöver råd och stöd när det kommer till att sänka företagets energianvändning.

Tillgång till verktyg

Inom ramen för Enig har två verktyg tagits fram som är gratis för våra medlemmar att använda.

  • Energiledning Light (EL) är ett förenklat energiledningssystem som fungerar som en inkörsport för företag som senare vill certifieras enligt energiledningsstandarden ISO 50001. Syftet med ett energiledningssystem är att minska företagens energikostnader genom ett strukturerat förbättringsarbete.
     
  • Nyckeltalsdatabasen hjälper dig att jämföra ditt företags energianvändning med andra företag. Här kan du lägga in energinyckeltal för hela eller delar av din anläggning och se jämförelser med andra.

Kontakta oss för mer information och för att bli medlem i Enig.

Fakta om nätverket

Namn

ENIG

Medlemskap

ENIG har drivits i två etapper mellan 2009-2015 och nu är det dags att börja den tredje.
Vill du vara med?
Kontakta oss för mer information om Enig. Se kontaktinformation nedan.

Behandling av dina personuppgifter

Per Sommarin

Kontaktperson

Per Sommarin

Forskare

+46 10 516 60 69

Läs mer om Per

Kontakta Per
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.