Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Transforming Practices

En metodologi som stärker komplexa partnerskap för hållbar systemförändring.

Transformative Practices (TP) är en metodologi som "hjälper övergången till nya paradigm relaterade till omvandlingsekonomin och därefter. Syftet med TP är att utveckla nya metoder för att möta våra samhällsutmaningar, baserat på principer om lärande, att växa genom att göra, upplevelsedesign, att omfamna komplexitet, att utgå från erfarenhet och vårt varande i världen, genom dialog, respekt för mångfald och tvärvetenskap med ett etiskt ansvar" (Hummels, 2020).

Transformative Practices

På RISE arbetar vi på olika sätt med Transformative Practices. Transformative Practices är den viktigaste metodologin i vårt Transformationspartnerskap, där vi erbjuder företag och organisationer vägledning och expertis rörande omvandling på systemnivå. Metodologin driver bland annat The Pink Initiative, där vi upptäcker nya perspektiv och utforskar nya sätt att forma hållbara framtider genom prospektering, prototypande och upplevelsebarhet.

Transformative Practices

Transformative Practices har utvecklats tillsammans med Eindhovens Teknologiska Universitet. Metodologin utvecklas kontinuerligt och har tillämpats i många olika sammanhang med flertalet aktörer: Eindhoven University of Technology; Designhögskolan vid Umeå universitet; Umeå Kommun; provinsen Brabant; staden Eindhoven, nederländska departementet för infrastruktur och vattenförvaltning; Glasgow Caledonian University; University of Bologna; Umeå Universitet, Umeå Energi, Ultra, Akademiska Hus; Länstrafiken; Philips Design; Komatsu; Polarbröd; IKEA; Nordiska Centrumhus; Telos.

Ambra Trotto

Kontaktperson

Ambra Trotto

Senior Forskare

Läs mer om Ambra

Kontakta Ambra

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Rosa van der Veen

Kontaktperson

Rosa van der Veen

Designer

Läs mer om Rosa

Kontakta Rosa

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.