Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Utveckling av system-av-systemteknik och avancerad utrusning för räddningsinsatser

<p>Holistiskt och integrerat system-av-system för avancerad medicinsk utrustning, trafikstyrning och samarbete mellan&nbsp;intressenter för effektiva räddningsinsatser.</p>

RISE erbjuder experter på holistiska lösningar för framtida räddningssystem som integrerar avancerad medicinsk utrustning, uppkopplade fordon, trafikstyrning, ruttplanering och navigering. RISE hjälper till att öka samarbetet mellan olika parter och integrera nya tekniker i framtida räddningsinsatser.

Tiden är kritisk vid en trafikolycka. Nya tekniker förväntas möjliggöra ett mycket effektivare responssystem. För att nämna några: avancerad medicinsk utrustning kan hjälpa till med förbehandling av sjukdomar, uppkopplade fordon kan hjälpa till att rapportera trafikolyckor tidigare med rik information, uppkopplade ambulanser kan begära prioritering genom fordonskommunikation och intelligent trafikstyrning kan hjälpa till att prioritera dem. RISE arbetar för att integrera dessa teknologier ur ett system-av-systemperspektiv och för ett holistiskt sociotekniskt system.

RISE levererar kunskap om system-av-system såsom kravanalys och arkitektur för holistisk systemdesign. RISE arbetar med simuleringsteknik för att undersöka, integrera och utvärdera olika lösningar. RISE samarbetar med svenska industrier för att ta med sina produkter och tjänster för systemdesign och med myndigheter för att eliminera samarbetshinder samt för att öka innovationen för effektiv räddningsinsats.

RISE är en forsknings- och innovationspartner. Kunder kan förvänta sig applikationsorienterad forskning och utveckling av system-av-systemteknik för att integrera svenska produkter i framtida räddningsinsatser. För svensk industri innebär detta en ökad global synlighet av sina produkter och tjänster och en snabbare introduktion för att nå samhällseffekter. För myndigheter innebär detta en ökad innovation och helhetstänkande om framtida socio-teknisk systemdesign och ett effektivt responssystem.

Lei Chen

Kontaktperson

Lei Chen

Senior Researcher

Läs mer om Lei

Kontakta Lei
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Kontakta kundservice

Skicka meddelande
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.