Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Laminering av glas

Laminerat glas har funnits länge, med en växande marknad och nya användningsområden identifieras fortfarande. Laminerat glas används i flera syften, bland annat för att skapa säkerhetsglas, nya materialkombinationer och även för att addera funktioner till glaset, så kallade "smarta glas". För att driva tekniken framåt erbjuder RISE sin expertis.

förberedande arbete för laminering av glas
Foto: Elisabeth Flygt
Förberedelse av lamineringsprov av färgat EVA-material

Värde

RISE hjälper industrin att utveckla nya produkter och att identifiera lösningar när problem uppstår i process och tillverkning. Vi hjälper även till att skapa nya materialkombinationer och kan utvärdera material och prover. RISE kan även hjälpa till i utvecklingen av nya lamineringsmaterial.

laminerat glas och trä
Foto: Elisabeth Flygt
Glas och trä sammanfogat med hjälp av laminering. I detta prov har EVA använts.

Utmaning

Att kombinera glas med nya material, och att addera glas som ett skyddande lager för ökad tålighet och livslängd är några av utmaningarna som RISE jobbar med.

Att välja vilket laminat som passar bäst till en ny produkt kan vara svårt. RISE kan erbjuda stöd i att identifiera och välja lämpliga material och leverantör samtidigt som testar kan göras för att utvärdera de olika materialen.

RISE erbjuder

Vi på RISE har en unik möjlighet att erbjuda specialistkunskap kombinerat med lamineringsutrustning i labbskala där vi kan producera prototyper för att sedan utvärdera dessa med provning. Vi skapar program unika för varje specifik laminering och kan göra flera prover.

RISE erbjuder en unik möjlighet att utveckla nya produkter från idéer och bidrar med materialkunskap för att skapa en unik optimerad lösning.

Kontaktperson

Ingemar Malmros

Forskningsingenjör

Läs mer om Ingemar

Kontakta Ingemar

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.