Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Framtidsanalys - scenarier, färdplaner, visioner och trendanalys

Framtidsanalys hjälper företag, myndigheter, kommuner, branscher och konsortier att arbeta med osäkerheter, omställningar och långsiktiga utmaningar. Metoder som scenarioanalys, visionering, färdplanering och trendanalys kan öka förståelse för omvärlden, leda till bättre strategisk planering och var en del av kommunikation och påverkansarbete.

Framtidsanalys är en viktig komponent av strategiska planeringsprocesser, genom att belysa komplexa frågeställningar och vägval som kan vara avgörande för en organisations strategi. Framtidsanalys kan också informera och komplettera satsningar på nya tekniker och innovationer, genom att analysera deras roll i bredare omställningar och förändringar i ekonomin och samhället.

RISE jobbar ofta med framtidsanalys kopplad till hållbarhet och omställningar mot klimatneutrala och cirkulära system, teknik, och affärer, men använder framtidsanalytiska metoder även med koppling till andra omställningar så som digitalisering, industriella omstrukturering, demografiska förändringar, beteende förändringar, m.m.

Vårt arbete med framtidsanalys bygger på interaktion med kund och beställare samt engagemang av ett mångfald av intressenter och experter. Vi jobbar oftast i interaktiva format såsom workshops och intervjuer, och använder även skräddarsydda processer och innovativa lösningar som seriösa spel för att göra komplexa frågeställningar mer påtagliga.

Magnus Carl Eriksson

Kontaktperson

Magnus Carl Eriksson

Enhetschef

Läs mer om Magnus Carl

Kontakta Magnus Carl

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.