Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Life science ger nya lösningar för framtidens vård

+ Visa mer

Det här gör rise inom Life Science

Berättelse

Samarbetet minskade onödigt letande på akuten

Läs mer

På en akutmottagning måste det gå undan. Beslut och prioriteringar som påverkar liv fattas dygnet runt. Då kan man inte förlora tid på att leta i olika rum efter rätt utrustning eller patienter. I projektet TagOn kunde RISE tillsammans med sjukhuspersonalen och näringslivet hitta en positioneringslösning som minskade letandetiden.

Berättelse

Så kan förebyggande insatser stimuleras

Läs mer

Många har åsikter om och intresse för sociala investeringar och sociala utfallskontrakt. På RISE bygger man just nu upp ett kunskapscenter som finns till hands för att stödja offentlig sektor med innovation och utveckling. Och man har redan hittat unika upplägg som drar till sig intresse från omvärlden.

Berättelse

Innovationer för ökad säkerhet i vården

Läs mer

Det nyligen lanserade projektet Smittfri vård (Clean Care) handlar om det akuta behovet av att minska vårdrelaterade infektioner och risken för spridning av antibiotikaresistenta bakterier inom sjukvården.

Berättelse

Nytt sätt att få bort läkemedelsrester från avloppsvattnet

Läs mer

Våra läkemedel försvinner inte i kroppen, utan de är ofta långlivade molekyler som tar lång tid att bryta ner. Att rena avloppsvattnet från dessa är en allt angelägnare uppgift. RISE, IVL och Alfa Laval har undersökt möjligheterna att minska utsläppen med hjälp av fotokatalytisk nedbrytning.

Berättelse

Personlig behandling av cancer mer effektiv

Läs mer

Att behandla cancer är svårt. Och tiden är inte på patientens sida. I ett nytt projekt används patientens tumörvävnad för att hitta personanpassade sätt att slå tillbaka mot cancern. 

Berättelse

Smarta förpackningar stoppar illegala läkemedel

Läs mer

En garantiförsegling, ett hologram och ett speciellt sätt att limma. Alla är de lösningar som utformats i projektet Smedpack, som drivits av RISE, och som syftar till att göra läkemedelsförpackningar säkrare och förbättra samarbetet mellan olika aktörer, inklusive slutanvändaren – konsumenten.

Berättelse

3D-printing utvecklar cancervården

Se intervjun

I hennes jobb ingår det att skriva ut artificiella cancertumörer via en 3D-skrivare. Yalda Bogestål, forskare och projektledare driver livsviktiga projekt med sitt team på RISE. Dagarna fylls av allt från livsmedelsdiagnostik till nya terapier för cancer.

projekt inom Life science

Projekt

Töjbar tryckt elektronik för att förebygga liggsår

Läs mer
Projekt

FLU-ID - portabel influensa­diagnos­tik

Läs mer
Projekt

GreenSense - drogmätning med smart miljövänligt minisystem

Läs mer

Hitta fler projekt

Visa alla
Anna Ridderstad Wollberg

Kontakt

Anna Ridderstad Wollberg

TF C AoI Hälsa och Life Science

+46 10 516 60 61
anna.ridderstad.wollberg@ri.se

Läs mer om Anna